От няколко дена имам проблем с чистачките на Голф-а.При включване рамената отиват до определено положение и спират без да се връщат!
За да ги върна в изходно положение, се налага да използвам сила. Явно им липсва мощност, за да ги задвижи.. Отнася се само за предните чистачки, задната си работи нормално.
Не мисля че е от моторчето, защото иначе въобще няма да тръгнат.Пръскачката на чистачките си работи също нормално. Дали е от реле, или въобще от къде може да е проблема?
Мерси предварително !

Проблем с предни чистачки на Голф IV
клеясали чистачки - сред останки от листа
Първата есен, беше вече влажно и мокро, след като ми бяха докарали моя Г4 - чистачките отпред спряха по подобен начин. Отворихме зоната отпред около двигателчето им - оказа се че никога не е било почиствано мястото - в него се бе насъбрала няколко годишна сплъстена утайка от попаднали там листа, кал и други дребни боклучета. Заради тях клеясват и задират всички движещи се елементи.
След почистване и смазване - всичко си заработва отново ОК.
След почистване и смазване - всичко си заработва отново ОК.
кората
Махнах рамената на чистачките, но не успях да сваля кората, под която се намира самия механизъм и моторчето.Ако някой я е снемал, ще помоля за съвет, тъй като се опасявам да не я счупя, а не виждам да е захваната някъде с болтчета..
Благодаря предварително за помощта.

Благодаря предварително за помощта.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”