Странични огледала Golf 4 AHW 1.4 16v

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Creativex
Автомобил:
Двигател:

Странични огледала Golf 4 AHW 1.4 16v

Мнениеот Creativex » Сря 25 ное 2015 22:43

Здравейте колеги,
Искам да ви споделя една интересна история и се надявам, че някой вече е минавал през този абсурд, защото аз много се впечатлих и дори не мога да разбера колко още ходене по мъките ще има. Преди два дена се разделих с дясното странично огледало и реших, че май е добре да сменя направо и двете. Сложихме старите китайски заместители и се оказа, че подгряването работи, ама движението е просто много странно. Колата е от 99-та година и няма опция за прибирането на огледала, ама копчето е TopRam и има опция за прибиране. Не знам точно как са се бъгнали и кое е бъгнатото, ама огледалата се движат нагоре надолу, а в някои случаи се оказва, че се движат и двете. Страничното движение изобщо не е налично, докато движението нагоре-надолу е пак избирателно. Опитахме с второ копче и се оказа, че ситуацията е същата. Не вярвам да са огледалата, защото са чисто нови от кутията и си мисля, че е много възможно да са бутоните или евентуално да става някъде късо и по тази причина да се движи само едното. Ще търся оригинално копче за тестване и ще споделя какво се случва, ама се надявам, че някой ще може да подскаже какво има за правене.

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Re: Странични огледала Golf 4 AHW 1.4 16v

Мнениеот transform » Чет 26 ное 2015 14:53

Creativex написа: а в някои случаи се оказва, че се движат и двете.

По принцип така е и при мен. Когато движиш например само дясното се движи само то, но когато движиш лявото с него се движи и дясното - така е за удобство и има логика.
Creativex написа:Страничното движение изобщо не е налично

Това вече не трябва да е така. Може и самите огледала да нямат такова движение, предвид че са китайски и всичко може се очаква.
Опция прибиране на огледалата нямам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”