Здравейте колеги,
Преди няколко дена си закупих автомобил VW Golf 3, бензин, 1.8 моноинжекцион, 75 коня, произведен през 1996 г. Много хубав, поддържан и запазен автомобил. Двигателя работеше много добре. Купих го с уговорката че има да му се правят задни лагери. Направих ги, но се оказа, че вие и преден. Само това ми оставаше да му сменя, като онзи ден с един приятел, който разбира от коли решихме да му измием двигателя, защото вътре имаше доста мръсотия (прах, шума, пясък ...). Напръскахме го отвътре с един препарат, който разгражда масла и моя приятел започна да го мие с мини електрическа пароструйка и студена вода. Внимаваше да не пръска делкото и бобината, както и кабелите. След миенето двигателя лъсна, но при опит да запаля колата не се случи нищо. Стартера въртеше, но колата не искаше да пали. Вадихме свещи и проверихме бобината - имаше искра. Оказа се че поради някаква причина палецът на делкото е спукан и не провежда ток. Успокоих се, че това е проблема. На следващия ден моя приятел ми смени палеца както и един тампон на инжекциона (защото още като купувахме колата забелязахме че е спукан) и колата запали, но не работеше добре - много трудно палеше и прекъсваше леко на ниски обороти. Направихме компютърна диагностика, но се оказа че няма никакви проблеми. Въпреки това колата палеше страшно трудно и работеше на пресекулки. Оставихме я така една вечер. Днес сутринта колата запали от веднъж (но не както преди - преди палеше за половин секунда - като осичка), но прекъсването продължи. Покарах я малко. На високи обороти не се усеща прекъсване, но ако я оставя без газ държи почти точно 900 оборота, но стрелката играе леко. Усещат се вибрации в купето. Не можем да си обясним на какво се дължи това прекъсване.
Моля ви, помогнете ми да разбера какъв е проблема. Ако информацията тука е недостатъчна, моля препоръчайте ми добър сервиз за диагностика. Искам да си направя колата перфектна за да мога да й се доверя като пътувам на дълги разстояния.
Поздрави,
В.Ботев

Голф 3 - 1.8 моно 1996г. прекъсва леко
Re: Голф 3 - 1.8 моно 1996г. прекъсва леко
Това е една от най-ясно и интелигентно написаните теми, които съм виждал тука за 5-6 години, респект.
Потърси контакт с vaskoto1 от раздел Сервизи
Потърси контакт с vaskoto1 от раздел Сервизи

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Само палеца ли смени или и дистрибуторната капачка?
Благодаря за препоръката, ще се свържа с васко.
Относно въпроса - сменихме само палеца, защото капачката изглеждаше доста добре. Вътре нямаше влага, цялостта й не беше нарушена. Дори изстъргахме нагара по контактите с отверка и ситна шкурка.
Поздрави,
В.Ботев
Относно въпроса - сменихме само палеца, защото капачката изглеждаше доста добре. Вътре нямаше влага, цялостта й не беше нарушена. Дори изстъргахме нагара по контактите с отверка и ситна шкурка.
Поздрави,
В.Ботев
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Опитай да смениш и капачката - попринцип двете се сменяват в комплект. На пасата на баща ми точно от капачката прекъсваше от време на време.
theultimate написа:Опитай да смениш и капачката - попринцип двете се сменяват в комплект. На пасата на баща ми точно от капачката прекъсваше от време на време.
... защото и на нея се получава износване и нагар, а и онзи централен електрод може да е свършил...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Погледна ли въздушния филтър да не би да е мокър след като сте го мили и да не му стига въздух,и инжекцията да прави мизерии.
Благодаря Ви за съветите. В понеделник ще сменя свещи и капачка. Кабелите ги гледахме на тъмно, не искрят. Ще споделя резултата с вас.
Поздрави,
В.Ботев
Поздрави,
В.Ботев
Здравейте,
Проверих въздушния филтър - сух си е.
Поздрави,
В.Ботев
Проверих въздушния филтър - сух си е.
Поздрави,
В.Ботев
-
- Автомобил:
- Двигател:
Странна работа колега,тука до нас има един авер със голф3 сутрин като го пали му прекъсва по абсолютно същия начин и като му даде газ да го изфорсира отначало пр-пр-пр и после се оправя,но щом казваш че проблема е след като сте го мили виж погледни ел.блок за заплването да няма вода и го остави голфа да седи известно време с отворен капак ако има някаде още вода да се изпари.
Моята кола прави точно същите проблеми и на всичкото отгоре хвърля МНОГО суров бензин и харчи 20/100 (съдя по това че източих резервоара до дупка,налях точно 2 туби по 10 литра бензин и на 104-тия километър СВЪРШИ)и имам чувството че работи на 3 цилиндъра!!!.Помогнете и на мен ако можете,ще съм ви благодарен!
Провери имаш ли искра на всяка свещ, и визуално самите свещи, обикновено свещта издава неработещия цилиндър.
Здравейте колеги,
Днес смених свещите. Старите изглеждаха страшно добре - без нагар и сажди, без напукване. Уви, с новите свещи работата на двигателя не се промени
Утре ще сменя и капачката а в другиден ще я водя колата на диагностика.
Поздрави,
В.Ботев
Днес смених свещите. Старите изглеждаха страшно добре - без нагар и сажди, без напукване. Уви, с новите свещи работата на двигателя не се промени

Поздрави,
В.Ботев
Здравейте колеги,
Днес заведох колата на диагностика при Ваското1. Е няма такъв пич. Освен че е голям чешит определено си разбира от работата. Провери ми всичко човека и намери проблеми. Първо провери свещите, искрата, кабелите, палец и капачка. После ампутира маркуча за вакуум на топъл въздух, оправи маркуча на вакуума на сервото на спирачките, защото колата вземаше въздух от там. След това промени ъгъла на запалване, изчисти датчика за темертатура на въздуха и изчисти дюзата на инжекциона. Също така свали и ми връчи няколко излишни маркуча с думмте "Честит рожден ден"
Абе шоу беше, ама най-важното е че колата вече почти не прекъсва. Той ме убеди, че като я покарам малко извънградско прекъсването ще изчезне съвсем и за всичката тази работа ми поиска смешни пари. Много съм доволен. От тук натам каквото и да се наложи да се прави по колата ще ходя само при него.
Поздрави,
В.Ботев
Днес заведох колата на диагностика при Ваското1. Е няма такъв пич. Освен че е голям чешит определено си разбира от работата. Провери ми всичко човека и намери проблеми. Първо провери свещите, искрата, кабелите, палец и капачка. После ампутира маркуча за вакуум на топъл въздух, оправи маркуча на вакуума на сервото на спирачките, защото колата вземаше въздух от там. След това промени ъгъла на запалване, изчисти датчика за темертатура на въздуха и изчисти дюзата на инжекциона. Също така свали и ми връчи няколко излишни маркуча с думмте "Честит рожден ден"

Абе шоу беше, ама най-важното е че колата вече почти не прекъсва. Той ме убеди, че като я покарам малко извънградско прекъсването ще изчезне съвсем и за всичката тази работа ми поиска смешни пари. Много съм доволен. От тук натам каквото и да се наложи да се прави по колата ще ходя само при него.
Поздрави,
В.Ботев
аз също бих искал да благодаря на този човек
vasко 1 много ми помогна от 2 месеца седи си тука колата и няма майстори които да се наеми да е прави
евала му давам на този чувек много бих искал да му се
отблагударя но аз съм от разградския район
пожелавам му всичко най дубро
vasко 1 много ми помогна от 2 месеца седи си тука колата и няма майстори които да се наеми да е прави
евала му давам на този чувек много бих искал да му се
отблагударя но аз съм от разградския район
пожелавам му всичко най дубро
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”