Golf 3 1.6 101hp -Няма ток след смяна на двг

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
novkovkrum
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 1.6 101hp -Няма ток след смяна на двг

Мнениеот novkovkrum » Сря 02 дек 2015 22:57

Здравейте имам голф 3 1.6 101 aft. До последно колата палеше,докато не смених двигателя с един 1.6 101 АЕК (който също палеше преди да бъде свален от стария голф). След поставянето му взех електрониката от AFT и я сложих на мястото на AEK двигателя ( електрониката на самия двигател която се различава само по буксата на дросела и мястото на детонационния датчик). Сложих колектора от AFT мотора и всичко си дойде на мястото докато не се опитах да запаля. До бобината идва ток , бобината дава искра само когато ВЪРНЕШ контакта . Когато въртиш на стартер не идва и от бобината иска (абе никакъв ток). До свещите не идва искра Сменихме Цялото делко и бобината, даже пробвахме с други кабели и не става.... Давайте съвети моля

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Golf 3 1.6 101hp -Няма ток след смяна на двг

Мнениеот Iezekil » Вто 08 дек 2015 9:27

Прилича на заминал клеморед,щом докато върти губи тока/контакта/.Дай на контакт и запали с други кабели към стартера.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Golf 3 1.6 101hp -Няма ток след смяна на двг

Мнениеот Bai Sando » Вто 08 дек 2015 18:11

Искаш да кажеш,че от АЕК използваш само голия мотор?
Всмукателни колектори,дюзи,дебитомер,маркучи,дросел и цялото окабеляване са си останали от АФТ мотора?
Ако е така,виж датчика на коляновия вал.Ако е с този от АЕК,няма да запли.
Аз когато сменях моя АЕК с 2.0 АГГ си сложих датчика от АЕК,понеже ми се видя оригинален,а и по нищо не изглеждаше по-различен.Да ама не,като каза,че неще да пали с него и това е.А си работеше до последно.Върнах си оригиналния датчик и си запали от раз. :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”