Голф 4 1.6 Скъсах пистов ремък,след смяна не изгасва лампата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dobromir13
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.6 Скъсах пистов ремък,след смяна не изгасва лампата

Мнениеот dobromir13 » Вто 08 дек 2015 21:06

Колата е Голф 4 1.6 16 105коня,код на мотора AZD.Скъсах пистов ремък,след смяната му не изгасва лампата за акумулатора,трябва да се ресетне комп-а ли?Алтернатора си зарежда!

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.6 Скъсах пистов ремък,след смяна не изгасва лам

Мнениеот dimcho88 » Вто 08 дек 2015 21:54

гфдффффффффффффффффффффффффффффффффффд

Последна промяна от dimcho88 на Пон 11 яну 2016 20:52, променено общо 1 път.

dobromir13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobromir13 » Сря 09 дек 2015 7:55

уред нямам,просто включих доста консуматори за един час при работещ двигател,а и преди винаги при светване на фарове,плафона в купето примигваше.Направих една магария,дали не е от това,имам проблем с компресора на климатика и взех по-къс ремък(в момента не минава този ремък през ролката на компресора и да не би там да има някакъв датчик който да отчита че ремъка е скъсан?!?)Благодаря за отделеното внимание

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 09 дек 2015 17:24

Посоката на въртене на Алтернатора правилната ли е?

dobromir13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobromir13 » Сря 09 дек 2015 18:55

Посоката е правилната,нарисувах си схема,изтеглих и от нет-а.Питам за помощ или съвет да знам къде да си дам парите,дали да отида за проверка на комп-а и за Чек-а,или че е механичен проблем.Когато скъсах ремъка веднага светна лампата за акумулатора,това ме навежда на мисълта че някъде има датчици или и аз нзм какво.

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Мнениеот transform » Чет 10 дек 2015 13:50

dobromir13 написа:Когато скъсах ремъка веднага светна лампата за акумулатора,това ме навежда на мисълта че някъде има датчици или и аз нзм какво.

Светва веднага лампата, защото спира да се върти и зарежда алтернатора. Първо трябва да провериш напрежението на акумулатора при работещ двигател, трябва да е 13.8-14.5V и после ще търсиш защо ти свети лампата.

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Чет 10 дек 2015 13:57

Купи си един мултицет и примери напрежението на клемите на акумулатора, с и без консуматори. 10 лв. струва мултицета.
Може и да изчакаш да ти падне акумулатора, ако падне значи не ти зарежда алтернатора, това в кръга на шегата, но ако не зарежда това ще стане.
Щом ти свети лампата означава, че ти дърпа ток от акумулатора, т.е. не ти зарежда алтернатора!
Най-вероятно ти е заминал реле-регулатора.
Около 70 лв.

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Re: Голф 4 1.6 Скъсах пистов ремък,след смяна не изгасва лампата

Мнениеот transform » Пет 11 дек 2015 11:29

freelancer написа:Най-вероятно ти е заминал реле-регулатора.

С едно малко уточнение - при мен когато ми се повреди реле-регулатора(въобще не зареждаше) лампата не светна. От тогава съм си монтирал един лед волтметър на таблото и виждам какво се случва, че на тия лампи вяра вече им нямам...

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пет 11 дек 2015 13:27

И на мен не ми светна лампата, когато ми изгоря реле-регулатора! :th_up
Иначе ми свети на контакт и после гасне, странна работа, но факт. :gruebel
Проблема ми беше реле-регулатора, обикновено е той при проблем със зареждането. Новият ми реле-регулатор има някакви радиаторчета и човека, който ми прави ремонта ми каза, че това било по добрия вариант, защото с това каране на пуснати фарове лятото се сещате, какво става.

dobromir13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobromir13 » Съб 12 дек 2015 9:06

схема пистов ремък.JPG
Мъча се да направя една магария,с червено е тази магария :) посоката на въртене не се променя,но алтернатора не зарежда!Върнах стария ремък,който е в синьо и нещата се оправиха!Дали няма връзка компресора с алтернатора?Искам да премахна компресора на климатика,защото цвили като разгонена кобила на панаир и адски дразнещо :(

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 12 дек 2015 22:25

По темата - алтернатора и компресора нямат взаимна връзка. Компресора си е отделен агрегат и по него няма ниаккви датчици на тема дали е там, дали се върти и т.н. Ако ще и компресора да ти е в багажника или на терасата вкъщи, алтернатора стига да се върти в правилната посока (както изглежда от снимката) и стига ремъка да не приплъзва по шайбата му, трябва да си зарежда коректно и в двата случая (с и без компресор). Защо така се получава при теб, не бих могъл да отговоря, ама нещо не е както трябва. Интересен казус.
Извън темата - по-нагоре беше попитал къде да си дадеш парите - ами трябвало е да ги дадеш за смяна на лагера на компресора, когато е започнал да шуми, което не е било вчера или онзи ден. Понеже се занимавам от доста време с тези неща, ми е известно, че е имал лек шум и постепенно е ставал все по-силен, до момента, когато не е стигнал сегашния си вид - да цвили по описания от теб грозен начин и да скъса ремъка. Ако все още се чудиш за какво да си дадеш парите - за ремонт на компресора е правилния отговор. Колкото повече време го отлагаш, толкова повече набъбва сумата за ремонта, защото лагера повлича след себе си и други неща за смяна и слагането на къс ремък решава проблема в момента, ама напролет или лятото, когато решиш да си оправиш компресора, няма да минеш само с лагер, защото всичко около шайбата и съединителя, ще тъне в ръжда и мизерия, понеже няма да са се въртяли няколко месеца. Лагера заминава основно, когато я няма кората, която пази ремъка от вода и боклуци, защото компресора е най-долу и водата редовно му "мие" лагера на шайбата при липса на корите. Ако твоите липсват, сложи си ги, не са там случайно.
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”