Здравейте колеги, вчера си изгасих колата за 10 минути, дойдох и колата не пали стартера не въти изобщо само се чува някакъв звук Цък,Цък това вече става няколко пъти на седмица 1-2 пити така прави винаги, първо мислех че проблема е от аклуматора, донесох нов аклуматор пробвах върти но не пали.. после със бутане го запалихме, първо и със бутане не ще да пали но после се чу тоя звук един приятел каза сега ще запали бутнаха е запали веднага. Ходих на сервиз и майстора каза,че най вероятно е от Релето.
а някой разбирачи казват че може и от алармата да е , и от стартера може да е проблема,иначе аклуматора зарежда добре 14.2 14,4В. Вие какво мислите какви са вашите мнения.
Благодаря ви!
Голф 4 Проблем със релето
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 Проблем със релето
unique9694 написа: Ходих на сервиз и майстора каза,че най вероятно е от Релето.
Релето с главна буква е нещо като Основен болт на автомобила, или като Свети Петър катедралата за католиците...
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Най-вероятно е бендикса на стартера, иначе не прави цък, ами тттттт
Само не разбрах, тоя, където си ходил, майстор ли беше или гадател? Питай го следващия път за числата от тотото, може и да познае някое от тях.
Други "разбирачи", казвали, че може и да е алармата.....

Само не разбрах, тоя, където си ходил, майстор ли беше или гадател? Питай го следващия път за числата от тотото, може и да познае някое от тях.

Други "разбирачи", казвали, че може и да е алармата.....

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Не е бендикс, а включвателя на стартера, някой му казват реле. Но може и четки да се окаже. Има теми как се проверява кое е.
- freelancer
Защо да не е бендикс? На мен ми правеше точно така, 1-2 пъти цък и палеше след това. Мастора ми смени бендикса, освен да ме е излъгал. 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Бендиксът е зъбното колето отпред, което зацепва в маховика, когато е от него, просто изтърва и се чува едно виене. А когато цъка само без да завърти, включвателят не изхвърля бендикса и не завърта ротора. Освен ако не казваш на включвателя бендикс, че и такива случаи има.
- freelancer

Значи мастора ме е метнал, това беше още в началото, като купих колата, после започна и да ми стърже при палене, паля и се чува едно ррррр.
Явно съм имал и двата проблема!

Първият път ми взе пари за бендикс, а ми е правил релето, а втория път ми взе пари за оста на бендикса или някакъв държач на бендикса, каза ми, че бендикса се бил "мандахерцал" насам, натам.

Такива ми ти работи, мерси за уточнението, дано повече нямам проблеми със стартера.

П.С. Абе чудех се аз, защо ми стърже стартера, като ми прави бендикса, пък то каква била работата!

- unique9694
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен! Бил от аклуматора смених я и сега всичко е ОК , мерси на всички
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”