Моля за съвет! Става ли Castrol 15W40 , но полусинтетика, за тройката 1,6 бенз. 1993г.? На тубата пише, че е за пикапи, 4х4 и други с голямо натоварване. Произведено в САЩ
/или поне така е на етикета/

помощ! масълце за тройката
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
ogni написа:Благодаря за съветите и моля за разбиране! Току що се регистрирах и още се оглеждам като новобранец!
10W40(полусинтетика) е индекса на маслото за фолксваген независимо от марката...Гледам всички колеги от форума препоръчват Мотул..аз това масло не съм го виждал а и във Варна не съм срещал подобна марка по магазините,затова карам с Лике -Моли 10W40 със или без молибденова присадка(по-скъпо е от това с молибденовата присадка).Това е по каталог-останалото са експерименти с неясен край......
И не слагай минерално(15W40) ако искаш да си добре и ти и колата ти......
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
ogni този Кастрол за който си писал си е достатъчно добър стига да е истински
А към колегите с цялото ми уважение да престанат с тези глупости че като сложат 15W40 и автоматично си съсъпват двигателите.
А към Joker понеже той най вече е против минералното масло като гледам това че кара с добавки на молибден в неговото не му пречи пак да има проблеми с налягането. Така че давайте препоръки но не изпадайте в крайности по отношение на някой продукт без да сте 100% сигурни в крайния резултат.

А към Joker понеже той най вече е против минералното масло като гледам това че кара с добавки на молибден в неговото не му пречи пак да има проблеми с налягането. Така че давайте препоръки но не изпадайте в крайности по отношение на някой продукт без да сте 100% сигурни в крайния резултат.

- joker
Не съм казал никъде,че имам проблеми с налягането!Баш пък теб ли ,Teodor ,дето от приказки вчера ни заключиха темата, да повтарям,че светването еднократно на ламапата за маслото нищо не значи....като си замеря наляганията ще пиша,ако искаш и на Л.С. Но засега нямам никакви признаци за по-ниски налягания независимо от температурата на двигателя-даже при по-високи температури двигателят ми работи още по- безшумно!?
А молибдена е добавка против сухото триене и има значение само за ниските обороти предавани от стратера.Той както писаха и други от форума,далеч по-умни от мене, е бавнообортна смазка.Той отношение към налягането на маслото няма(а и не знам дали и при високи обороти не пречи!!!!)
....я да попитам аз колегите от форума!
За маслото казвам това което пише по каталог на ФВ!Нищо повече!
ако някъде някой намери указания кога да се ползва друго масло за ФВ-нека пише!
А молибдена е добавка против сухото триене и има значение само за ниските обороти предавани от стратера.Той както писаха и други от форума,далеч по-умни от мене, е бавнообортна смазка.Той отношение към налягането на маслото няма(а и не знам дали и при високи обороти не пречи!!!!)
....я да попитам аз колегите от форума!
За маслото казвам това което пише по каталог на ФВ!Нищо повече!
ако някъде някой намери указания кога да се ползва друго масло за ФВ-нека пише!
- joker
Теодор написа:Joker нещо май почна и да недовиждаш къде видя да съм писал в двете ти теми който ти заключиха та да е било заради мен![]()
![]()
А между другото и двата ти въпроса в тях са доста дискутирани по рано ама друго си е да си пуснеш нова темичка
що се сърдиш бе човек кой говори за вина.....хайде сега и виновни!
Явно темата ми е скучна за много колеги и затова са я заключили.....просто обяснение..
- joker
Пардон WILLI заключи овен моите и темата на GO ,но речта вървеше за едно и също,та затова съм се объркал.......
И все пак ако от време на време освен написаното споделяме и личен опит па макар и по стари теми....едно е теорията,друго практиката и съвсем друго теория+практика....по тази причина медицината е единствената специалност която не се учи задочно........
И все пак ако от време на време освен написаното споделяме и личен опит па макар и по стари теми....едно е теорията,друго практиката и съвсем друго теория+практика....по тази причина медицината е единствената специалност която не се учи задочно........
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”