Здравейте,колата ми дава следната грешка
01638 - Crash-Sensor for Side Airbag; Rear Drivers Side (G256)
014 - Defective - Intermittent - MIL ON
Доколкото успях да проверя това е сензора в шофьорската врата,проблема е че до него се стига ,след като махна външната ламарина на вратата.След като изтрия грешката се появява след известно време ,но не веднага.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем,моля да сподели,че не ми се разгобява външната част на врата,а и проблема може да се окаже в друго .

Golf 5 1.9 TDI DSG грешка airbag
- KKamenov
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI
Re: Golf 5 1.9 TDI DSG грешка airbag
Здравей,
Аз имах подобен проблем със същия сензор. При мен се беше получило това, защото съм с 3 врати и постоянно местене на седалката и гняста, която влизаше под седалката самата букса беше сдала багажа. Смених я за 20 лв с труда.
Съвет - оправи си я ASAP, защото ако AIRBAG чек лампата свети, не ти работи цялата система.
Аз имах подобен проблем със същия сензор. При мен се беше получило това, защото съм с 3 врати и постоянно местене на седалката и гняста, която влизаше под седалката самата букса беше сдала багажа. Смених я за 20 лв с труда.
Съвет - оправи си я ASAP, защото ако AIRBAG чек лампата свети, не ти работи цялата система.
Е ок ама на мен ми дава грешка в сензора на вратата,според мен това няма общо със сензора на седалката. При мен шофьорската седалка се мести редовно,дали може да е от там ?
Какво е ASAP ? Пробвах с буксите под шофьорската седалка да ги напръскам с WD 40 и няма ефект.
- Angel_
- Автомобил: Golf mk5
- Двигател: 1.6i BSE
ASAP = As soon as possible = Възможно най-скоро. И при мен светеше лампата за еърбега в пасажерската седалка. Напръскаха го с контактен спрей и изчистиха грешката и изчезна. Най-често се получава при местене на седалката или след автомивка при чистене с прахосмукачка и не внимание. Ако е сензорът във вратата ще се наложи разглобяване и пръскане с контактен спрей. Щом се появява след известно време най-вероятно не прави добър контакт и при вибрация дава грешка,че е изключен.
Знае ли се този сензор кой airbag задейства и има ли някъде схема на всички airbag за тази кола ?
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
задейства задна странична възглавница от шофьорската страна. под мокета имаш влага и сензорът просто е заминал
Този сензор го дават ,че се намира във вратата.Става въпрос за G256
-
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: BLF 2006
Здравей,колега.И аз имах същият проблем при моето голфче 1.6 Fsi.При мен проблемът беше от прекъснатите кабели,които излизат от сензора,който е във врата.Така че провери си кабелите.И аз в първият момент си помислих ,че проблема е с датчика под седалката ,но се оказа ,че не е там.Преди да направим диагностиката ,хората в сервиза ми казаха,че може и да е самият сензор да е отишъл,така че вижте го по обстойно и него и го напръскайте с контактен ,цената не един сензор чисто нов е 130 лв. Успех с решаването на проблема. Надявам се да съм помогнал.
Смених проблемния сензор,той се намира в прага зад шофьора.Сега ми дава друга грешка
007 - Short to Ground - MIL ON
Това значи ли ,че в момента има проблем с масата,която е към сензора ?
007 - Short to Ground - MIL ON
Това значи ли ,че в момента има проблем с масата,която е към сензора ?
Последно избутана от ortiz на Пон 02 май 2016 8:38.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”