Golf MK3 Разбит патрон на ключалка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Golf MK3 Разбит патрон на ключалка

Мнениеот Росен2 » Съб 09 яну 2016 20:12

Понеже някой е опитал да ми разбие клчалката от към шофьорската врата,но се е отказал,понеже е видял че съм с оригиналното радио,което работи само с касетки,и явно е загубил интерес,но пък белята вече е направил.
Капачката беше изкривена,и съответно замина,но механизмът за заключване си е здрав,само дето сега съм без капачка и влиза вода.Мисълта ми беше,някой свалял ли е това чудо,щото искам да сваля капачката от резервоара и да я сложа на мястото на разбитата.Резервоара отварям веднаж в месеца все пак,докато шофьорската врата постоянно.Става дума за тая капачка:
Изображение

mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Re: Разбит патрон на ключалка Golf 3

Мнениеот mitko23 » Пет 15 яну 2016 21:18

Колега, не знам дали не си свършил работа вече, но днеска мерих с шублер металното капаче на патронника на капачката на резервоара на един познат (понеже съм с централно и при мен няма ключалка на резервоара) и после същото упражнение на шофьорската врата и бих казал, че май има някакво много незначително разминаване между двете, но не мога да кажа със сигурност понеже съм ги мерил само външно и не съм разглобявал нищо. Моят съвет е отиди до някоя морга и направо си вземи втора употреба патронник с капаче и после си премести пластинките една по една от стария патронник на новия, за да ти паска ключа. Самата капачка на патронника е така направена и стисната машинно, че при всеки опит да я свалиш няма как да не я изкривиш, казвам ти от личен опит. После дори и да я свалиш в що годе прилично състояние и я поставиш(изключвам пипкавото поставяне на капачето където се пъха ключа, което е зверси тегаво заради една пружинка) на предната врата има много голяма вероятност да изпадне в движение или като мушкаш ключа да отключваш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”