Голф мк5 2.0 TDI проблем със спирачките.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Мikk
Автомобил: Volkswagen Tiguan
Двигател:

Голф мк5 2.0 TDI проблем със спирачките.

Мнениеот Мikk » Сря 13 май 2015 20:47

Здравейте колеги, както пише в заглавието колата спря да спира, по точно спира но не както преди. Преди спирачния педал се натискаше съвсем леко, и съвсем плавно, защото в противен случай тръгваш да излизаш за по напряко през предното стъкло. Историята е следната, спирам колата всичко си е нормално и след 3-4 дни решавам да я ползвам, натискам педала на спирачката преди да запаля и крака ми потъва с педала, до сега преди да запаля колата педала е твърд изобщо не мърда. Паля колата и тръгвам - опааа ново 20 - спира ама педала почти стига до долу, при помпаш и започва да спира малко по горе. Проверявам течността, резервоара е пълен до горе, около колелата няма течове, всичко е както трябва да бъде. Тъй като със спирачките майтап не трябва да се прави давам колата на майстор, човека звъни и ми казва това което знам, не губи течност ама и не спира, извода му - спирачна помпа, моята като натиснеш педала изпускала налягане. Предлага ми да сменим помпата като ми обяснява че оригиналната е 800 лв, по добре някаква италианска за 140 лв. успокоява ме че е слагал няколко италианки вече и е нямал оплаквания от работата им, в крайна сметка се съгласявам поръчваме новата и днес ми я смени. Днес колата ми я връща, качвам се да я тествам и ужас работата е още по зле, натискаш педала, нищо! и някъде малко след средата на хода на педала, колата започва да спира, спира си и даже АБС се задейства. Решаваме в петък да върнем моята си помпа, защото очевидно проблема не е в нея, предлага да сменяме АБС помпата. Тя работата е ясна, че ще сменям ама въпроса е - ами ако резултата е пак същия кво правим. Надеждата ми е ако някой от вас се е сблъсквал с този проблем и го е решил да сподели.

Потребителски аватар
krasimir90
Автомобил: volkswagen passat
Двигател: 1.8 125k.s ADR 98g

Re: Голф мк5 2.0 TDI проблем със спирачките.

Мнениеот krasimir90 » Съб 16 яну 2016 8:27

Микк, същата работа, отивам за стандартно обслужване (масло, филтри, ремъци) и забелязваме, че маркучите на задните апарати са напукана и за да няма проблеми ми предлагат да ги сменям, съответно се съгласявам правим смяната, качвам се - педала потъва до долу, но има спирачки. Лично гледах как 10 пъти обезвъздушава системата резултати няма, сменя помпата закачаме отново, правим тест, системата издържа теста но същата работа, ПЕДАЛА ПОТЪВА. Отиваме при друг, той обяснява, че не се прогонва толкова лесно въздуха, започваме пак обезвъздушаваме качваме се и същата работа. Ако някой знае нещо нека сподели,че едно обезвъздушаване до тук вече 200лв върви. Пак да кажа колата( голф 5 2.0 ТДИ 140кс 2005г) издържа теста, но педала потъва прекалено много, помпата е сменена и около 5 литра спирачна течност е прекарана през системата. МОЛЯ ЗА МНЕНИЯ И КОМЕНТАРИ

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 16 яну 2016 10:43

мерихте ли вакуума ?

Потребителски аватар
krasimir90

Мнениеот krasimir90 » Съб 16 яну 2016 13:53

как става това упражнение, и ако евентуално вакума не е в норма как да го оправя

Потребителски аватар
Мikk
Двигател:

Мнениеот Мikk » Нед 17 яну 2016 9:22

На мен ми помогна един колега от AUDI форума. Ник нейма му е buzzi телефона муе 0888 70 87 65 от София е. Аз дадох около 1000 лв за спирачки, и педала потъваше и потъваше преди да отида при този човек.
Успех.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Нед 17 яну 2016 9:33

И в крайна сметка смени ли АБС модула или се оказа само въздух в системата

Потребителски аватар
Мikk
Двигател:

Мнениеот Мikk » Нед 17 яну 2016 9:47

Историята продължи по следния начин:
- Друг сервиз оторизиран за марката, диагнозата - заден спирачен апарат. За всеки случай сменям задни дискове и накладки, обезвъздушаване.
Тъй като в предния сервиз се ходи с уговорен ден и час сменям спирачния апарат в трети сервиз, следва пак обезвъздушаване.
3-4 дена всичко е ОК и започва пак да потъва педала, нов сервиз обезвъздушаване, малко по добре на пак същата, нов сервиз смяна на някакви уплатнения по спирирачния апарат и пак обезвъздушаване, още по зле колата не спира, след това ходих при колегата от AUDI форума.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Нед 17 яну 2016 9:58

Голяма мъка...... В голям процент от случайте такива проблеми се дължат на пробив в спирачната система или подмяна на АБС модула ( някой му казват контролер) . Това го казвам за другите колеги , ти си решил проблема за което се радвам.

Потребителски аватар
krasimir90

Мнениеот krasimir90 » Нед 17 яну 2016 20:28

Много благодаря, обадих се на човека поговорихме споделих проблема и утре ще ви кажа какво е станало

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”