Извинявам се че пускам поредната тема но просто нищо не разбирам от коли като цяло.
Та,проблема ми е следния-тази вечер се прибирах към вкъщи,карах по тясна уличка,бях на 3-та скорост,и изведнъж колата сама взе да дига обороти все едно давам газ.Изведнъж скочи на 3000,дори колата тръгна да се върти,но успях да я овладея и успя да се завърти само на 90 градуса,размина ми се да отнеса една паркирана кола.Доста пъти ми се е случвало това с оборотите,и като угася и запаля отново и се оправя.Но този път не се оправи,продължи да си ги вдига сама.Както и да е,бавничко се прибрах до вкъщи.Пред блока запалих отново,и пак вдигна до 3000,това е на газ.Като обърна на бензин,играе между 1600 и 2000.последния път когато се случи тоя проблем с оборотите,беше на предния студ,демек началото на годината.Тогава не съм я пробвал на бензин как ще е,само на газ.Но друг път като ми се случва така,като напомпя спирачката и оборотите си падат до нормалните за празен ход.Само че предния път и това не ми помогна,а сега чак като се прибрах до вкъщи,напомпих спирачката доста пъти докато паднат оборотите.Угасих я,запалих отново,беше добре,подадох леко газ,и пак взех да се качват.Предния път като стана така,оставих я,на следващата сутрин си беше нормално всичко.Сега ще видя как ще е утре сутрин.Моля за мнения,и решения ако е възможно.

Golf 3 ABS 1994 г. проблем с оборотите
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Golf 3 ABS 1994 г. проблем с оборотите
Мяза ми в стъпковото да е проблема,по-специално в датчика на щока му.За проба-изключваш стъпковото и караш на бензин обаче.Ако оборотите не играят-намерил си виновника.Ако пак играят-ще ти кажа виновника в следващото си мнение.
- FuKaToKi
- Автомобил: VW Golf MK3 1.4
- Двигател: ABD
Re: Golf 3 ABS 1994 г. проблем с оборотите
Провери си вакуум маркучите. Някой накъсан вакуум ако имаш и вдига обороти.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”