Явно наближава и този момент и все по-трудно успявам да намеря друг донор 1.4, който да е в добро състояние за моя Golf. Питах майстора да сложим по-голям двигател като 1.6 или 1.8 (не турбо) и да решим генерално проблема, ама ми казва, че играчката става много голяма и не само с документацията, а и с електрониката. Не знам дали просто не му се занимава или наистина е така и по тази причина ви питам:
Какво точно се прави/купува/ при евентуалната смяна на двигателя? Не говорим за документи, а за поставянето на самия двигател, завъртането на ключа и gg. :) Отделно намерих един двигател в Megaparts CGGA, но той е 2011 година, а моята е само 1999 година и май-май няма изобщо да се разбере с колата ми. Моля, споделете какви са точно процедурите при подмяната... :)
Golf 4 смяна на двигател от 1.4 към нещо по-добро?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Golf 4 смяна на двигател от 1.4 към нещо по-добро?
Най лесно става с кола донор(блъсната).Защото всичко което ти притрябва ще го има,инъче всяко нещо ще трябва да го търсиш и ще излезе много по скъпо!Намираш кола донор и сменяш всичко нужно.При различен мотор от твоя всичко е различно,инсталация ,компютър,кутия....итн.. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Като дадеш пари за кола донор, като платиш труд и да не стане, че е по-евтино и лесно да си купиш готова. Не зная при така залят пазар с тия коли дали си заслужава? Тия гимнастики се правят ако колата е екзотика или антика. В твоя случай малко не виждам идея, освен ако няма да й слагаш мотор, който го няма в гамата на Мк4 - примерно 1.6 карбуратор от голф двойка 

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
На 1.4 съм слагал ТДИ 131кс. Повярвай ми ще ти трябват много неща от донора.. Иначе си влиза лесно и не се преправя нищо, но инсталацията сменяваш ЦЯЛАТА ако не искаш да режеш кабеляк в купето. Също така и спирачки, окачване....... Бая неща са и ти трябва кола донор. Аз ползвах такава с десен волан и ми беше още по-весело.
Аз гледах едни двигатели от Seat, които са 1.4 16v 86 конски сили и понеже трудно се намира подобен двигател, започнах да се оглеждам за евентуално други подобни предложния. По тази причина питам, а нямам намерение да сменям колата, защото до този момент съм си сложил чисто ново окачване, нов съединител, нови дискове и накладки и си я гледам, просто двигателят си е яко кекав и смятам, че след тази смяна ще мога да си го карам доста по-спокойно.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Как се прави тунинг - 4 варианта.
Вариант едно - имаш пари, знания и време - пей сърце, нямаш проблеми.
Вариант две - нямаш пари, но имаш знания и време - бавно, но ще се справиш.
Вариант три - нямаш знания и време, но имаш пари - ще се изръсиш и може и да стане.
Вариант четири - хал хабер си нямаш и парите и времето са кът, но си надъхан - мъка, мъка...
Вариант едно - имаш пари, знания и време - пей сърце, нямаш проблеми.
Вариант две - нямаш пари, но имаш знания и време - бавно, но ще се справиш.
Вариант три - нямаш знания и време, но имаш пари - ще се изръсиш и може и да стане.
Вариант четири - хал хабер си нямаш и парите и времето са кът, но си надъхан - мъка, мъка...
Здравейте предстои ми смяна на блока заедно със главата защото моята стопи бутало а и няма смисъл да я правя така въпроса ми ще стаанат ли нещата ако се премине от 115пд към 131пд със абсолютно всичко друго да си е на моята кола плюс компютъра ще се радвам ако чуя вашето мнение.. Благодаря предварително!

- papa franku
- Автомобил:
- Двигател:
Ако нямаш сервиз, инструменти, опит - по-ефтино и лесно ще е да продадеш тази и да вземеш същата но с по-голям мотор. 1.4 и 1.6 не бяха ли с кофти скоростни кутии/маховици, поправете ме ако греша. Ако някой ти сменя двигателя ще трябва наистина много да му вярваш, а и ако искаш документите да са изрядни е хамалогия.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”