Здравейте колеги ! Доста изчетох и дълго време се боря с един проблем и търся наистина компетентно мнение по-въпроса за да не се лутам в отстраняване на 'несъществуващи' проблеми.
Колата ми правеше проблеми с паленето, както много други голфове особено малолитражните, и с почистване на дросела реших проблема ! Но основното което ми пречи сега е че е като задавена и не може да се из-форсира.
Без значение дали е топла или студена, на късо или дълго разстояние колата е задавена и с няколкократно припомпване на педала на газта се оправя до следващата предавка !
Сега инсталирам темпомат (Cruise Control) , за да изолирам и проблем с механичното подаване на газ ! Утре ще дам информация дали се получаван нещата!
Но за да се застраховам искам да попитам ? Дали е възможно температурния датчик да ми прави проблем и за това да е като задавена колата и ако темпомата заработи дали ще взима информация от него ?
Колата е Голф 4 1.4 / 16 v / 2002 год. Благодаря предварително !

Голф 4 1.4 16v 75k. давене на колата
- marin.hubenov
- Автомобил: Голф 4-14-16v
- Двигател: 2002 год
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Голф 4 1.4 16v 75k. давене на колата !
Напълно е възможно да е от температурния датчик.А това постоянно ли го прави или само в студовете?Като запалиш оборотите вдига ли ги?
- marin.hubenov
- Автомобил: Голф 4-14-16v
- Двигател: 2002 год
Re: Голф 4 1.4 16v 75k. давене на колата
Прави го и топла , което ме притеснява ! Дали е нормално или наистина имам основания за притеснение ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”