Bora 1.6 проблем с обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Aleksiev777
Автомобил: VW BORA
Двигател: 1.6 SR

Bora 1.6 проблем с обороти

Мнениеот Aleksiev777 » Нед 17 яну 2016 11:05

Здравейте , колеги !
Имам проблем с оборотите на Бора 1.6 АКЛ мотор. Та проблема е следния - тръгвам от София за Ямбол по магистралата с климатик карам си 120-130 и решавам да освободя от скорост и оборотите стоят на 1200 об/мин , ако изключа климатика след 5-10 секунди оборотите стават 800-900.
Из града ако съм , карам 50-70 км с включено парно пак , спирам на светофара и оборотите си стоят перфектни на 800. Прави го по магистралата и извънградско. Стъпково моторче ли е , дросел ли е или нещо друго.... Колата е с газов инжекцион.

Stoycho Nedelchev
Автомобил:
Двигател:

Re: Bora 1.6 проблем с обороти

Мнениеот Stoycho Nedelchev » Чет 21 яну 2016 11:20

Имам голф 4 със същия мотор.Когато я купих и при мен изникна същия проблем.Ходих на диагностика и се оказа проблемния датчик на хидравликата.За да ти спестя една диагностика която може да те насочи и в друга посока-защото при мен диагностиката показа някаква комплексна грешка-"лошо положение на дроселовата клапа,лоши инжектори или датчик на хидравликата.Диагностика си разбираше от работата и ме насочи точно към този датчик,иначе ако беше ме забил към клапа или инжектори...Този датчик се намира точно зад радиаторите долу в ляво като застанеш пред двигателя.Никакъв проблем няма ако му откачиш буксата и караш така(аз карам с откачена букса вече 1 година и 15000 километра).Откачи я и виж дали проблема ще изчезне при мен стана така този датчик струва 70 лева и не върши почти никаква работа,единствения проблем - може да ти гасне двигателя при завъртане на пълен завой понякога при маневра когато двигателя е на обороти но не всеки път.Абе ще го сменя някога ама не му е дошло времето.:)

Aleksiev777

Мнениеот Aleksiev777 » Чет 21 яну 2016 11:48

Аз смених акумулатор преди 3 дни и не знам така ли ми се струва , но проблема изчезна. Като пътувах по магистралата вчера направих няколко пъти експеримент да изключа от скорост , оборотите си бяха нормални. Не знам има ли връзка въобще или не , но не го направи.

Stoycho Nedelchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoycho Nedelchev » Чет 21 яну 2016 12:32

Едва ли ще е от акумулатора.При мен на дълъг път като изключа от скорост почти не ми е вдигала оборотите но влеза ли в града по светофарите и бум 1200 оборота.Когато ти забие на 1200 оборота просто спри остави я не тези обороти и откачи буксата на този датчик тогава веднага оборотите трябва да се нормализират.Най вероятно пак ще ти направи този проблем и при мен е имало дни на "затишие" чистих дросел,сменях въздухопровод.Но ако проблема е от хидравличния датчик това е теста и няма проблем да се откачи,не го прави само на работещ двигател че ремъка на динамото е близо и едно неправилно движение може да доведе до сериозна контузия.

Aleksiev777

Мнениеот Aleksiev777 » Чет 21 яну 2016 15:45

Добре , мерси за съвета :)

lorda3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lorda3 » Чет 21 яну 2016 16:52

Здравейте колеги и при мен излиза грешка на датчика за хидравликата, но при мен е обратното като пусна климатика ( края на лятото беше ) и оборотите много падаха като отпусна педала на газта.Купил съм нов от Елит К.... за 27 лв. но още си седи в кутията , само да се оправи малко времето и мисля да го сменя преди лятото. После ще пиша има ли ефект.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”