Golf 3 ABS 1994 г. проблем с радиото
- IcoMk3
- Автомобил: VW Golf Mk4
- Двигател: AHF 1999
Golf 3 ABS 1994 г. проблем с радиото
Абе само аз ли имам този проблем ? Като застудее,и понякога като извадя контактния ключ,запаметените станции на радиото изчезват,също и часовника на радиото се нулира.Радиото нее оригиналното,а купено 2014 година от технополис за 39 лв,имах проблеми с махането на оригиналното и затова отидох при един майстор приятел на бащата,той ми го махна,и ми сложи новото,което уж имаше евро букса но всъщност нямаше затова ми каза да го свържа с един преходник,а дали между преходника и евро буксата има някаква връзка всмисъл дали вършат една и съща работа така и не разбрах.Та,купих преходник и го свързах,но ме интересува този проблем изчезването на часовника на радиото и станциите нормален ли е и има ли оправия ? Не че е някакъв съществен проблем в сравнение с това че задницата ми тропа но все пак е дразнещо,всеки път като слагам радиото трябва наново да търся станциите и да оправям часовника.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Golf 3 ABS 1994 г. проблем с радиото
IcoMk3 написа:Като застудее,и понякога като извадя контактния ключ
IcoMk3 написа:,всеки път като слагам радиото трябва наново да търся станциите и да оправям часовника.
Разясни проблема понякога ли е ,като извадиш ключа ли е или като извадиш радиото,сиреч на шейна ли е?
- IcoMk3
- Автомобил: VW Golf Mk4
- Двигател: AHF 1999
ОК,не съм разяснил напълно.Всъщност не вадя радиото а само махам панела.А сега в този студ на всяко изваждане на ключа изчезват станциите и часовника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Към радиото трябва да има 2 "плюса"-единият е постоянен,вторият е през "контакт".При поставен ключ може да работи само с "вторият" плюс,но при вадене на ключа-забравя всичко.Първият "плюс"-постоянният,има роля да поддържа паметта на радиото.Ако някога е работило нормално(с така сложеният преходник)-виж дали няма извадени пинове по него,не са много надеждни-измъкват се при включване на конекторите.На самото радио обикновено има семпла схемка(лепенка)-коя жичка,цвят..какво е.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”