Здравейте колеги,
Купих си по отделно ангр. ремък и ролките, и съответно нямам болтовете които се предлагат по принцип като си купуваш комплект.
Нужно ли е да се сменят тези болтове, най-вероятно не напразно се слагат в ангр. комплект?
С времето амортизират ли се болтовете?
Благодаря на отзовалите се!
VW Golf MK4 ALH 2000г. - Смяна на болтове при смяна на ангр. ремък?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Golf MK4 ALH 2000г. - Смяна на болтове при смяна на ангр. ремък?
Всички болтове сменяй. Сменяй и ангренажното зъбно колело на коляновият вал, като и на него нов болт му се сложи - ако имаш възможност. Точно с тия стари болтове ядох дървото аз. Скъса се един и ми смля двигателя, заради такива умници майстори, дето слагат старите болтове!
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
колегата ти е отговорил правилно. болтовете работят на срязване и като се умори материалът става страшно. все едно си ги срязал с нож . аз ти давам акъл ,а моите не ги смених.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
На мен майстори ми навиха ангренажно зъбно колело със старият болт. Скъса се главата му, все едно е била отрязана. От там колата замина в раздела за автомобили на части във форума. Сам да си прави сметката авторът дали да се изцигани с 8-10лв за болтове. Тоя за ангренажното зъбно колело на коляновият вал струва 4.20лв на Феби с якост 10 ли беше, 12 ли беше, не помня.
СМЕНИ ШИБАНИТЕ болтове, ако искаш да я караш тая кола, а не я правиш за продаване. Дори и да е за продаване - вдигни й цената с 10-20лв като я продаваш, но не лъжи човека, че си направил нещо, а да му разкажеш играта със стари болтове!!!
СМЕНИ ШИБАНИТЕ болтове, ако искаш да я караш тая кола, а не я правиш за продаване. Дори и да е за продаване - вдигни й цената с 10-20лв като я продаваш, но не лъжи човека, че си направил нещо, а да му разкажеш играта със стари болтове!!!
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
колеги има един момент на пренатягане на болтовете . почти никоий не ползва динамометричен ключ за малките болтове. аз от 30 г . завивам болтове и гайки и винаги съм го правил на усет за малките диаметри. ползвам и ключ за по отговорните сглобки. според мен това пренатягане помага за скъсването на болтовете , независимо какво е стегнато стях.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО динамометричен ключ за тия болтове. Това не е ЮМЗ по времето, когато дядо ми е бил в разцвета на силите си(мир на праха му).
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
инжектопляктор написа:ЗАДЪЛЖИТЕЛНО динамометричен ключ за тия болтове. Това не е ЮМЗ по времето, когато дядо ми е бил в разцвета на силите си(мир на праха му).
Голем специалист . Заключиха му темата за дарака Фиеста в направи сам форума и взе да раздава акъли и тука. Направи луди хората дето се мъчиха да му помогнат.
Акъл от човек дето няма инструменти и динамометричн ключ моля.
Да дам ли линк от заключената тема и от философията на споменатия ??
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Не, приятелю. Просто си патих. Ако знаех, щях да ги сменя нещата, още като купувах VW-на.
Болтовете ги смени с нови за да ти е мирна главата. Този мотор не разбива зъбно колело, така че там не пипай нищо
И моя ремък е за смяна, купих си ремъка, но понеже сам няма да мога да го сменя ще я карам на майстор, но искам и аз да ми сменят болтовете, тъй като колата не е първа младост вече и да ми е мирна главата. Въпроса ми е от къде мога да си закупя такива болтове?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Евроболт,ITT ....
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Що? Болтове на Феби по магазините за авточасти няма ли?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”