Предна броня на Голф 4
Предна броня на Голф 4
Накой колега да е сменял предна броня на голф 4? Интересува ме подкалника (защитната кора намираща се под калника) директно ли се захваща за самата броня или има нещо между тях? Предстои ми да сменям броня и ми се е отчупил част от десния подкалник. Мисля така и така ще сменям бронята да го сменя и него. Какъв размер нитове трябват за монтирането на подкалника?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Предна броня на Голф 4
има клип в youtube как се сваля предна броня на голф4. Подкалника се хваща директно за бронята в предната част, ако се загледаш в ръба на бронята, ще видиш дупки от винтовете.
А тъй като липсват някои от винтовете. Продават ли ги в магазините ил ида търся от морга? Какъв размер са винтовете?
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Винтовете са като самонарезни. Проблема е, че на бронята трябеа да имаш едни пластини. Те играят ролята на контри за да не се развива винта. По спомен ти трябва Т20 или Т25 за да ги развиеш ако са останали въобще.
- zografski
става и с рапидки, по български 

А подкалник мога ли да взема от Голф 4, който е с предна броня тип R32, Тунинг или както ги водят, че в района има един такъв за части. А контрите (пластините), ако ги няма какво се прави в случая? Самите пластини метални ли са? Аз ще сменям бронята и вече взех новата. Изглежда доста запазена и е същия цвят като колата поне ще спестя от боядисването, ама както казвате на самите дупки където се захващат подкалниците има метални пластини за тях ли става въпрос?
- zografski
Ако новата ти броня е тип R32, ще се разминават малко, а към самата броня има 1 метални пластинки, те са за да могат да паснат дупките на подкалниците, ако бронята е обикновена, няма такива планки. Не знам дали ме разбра, но може да го видиш на линка който ти пускам
http://www.vwfans.bg/forums/viewtopic.php?t=56
това е дистанциращ фланец и той енужен за захващането на бронята с подкалника
Ляв:1J0 806 569
Десен:1J0 806 570
http://www.vwfans.bg/forums/viewtopic.php?t=56
това е дистанциращ фланец и той енужен за захващането на бронята с подкалника
Ляв:1J0 806 569
Десен:1J0 806 570
Бронята е обикновена! това значи ли ,че не ми трябват такива планки/фланеци?
- zografski
да, не ти трябват.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”