Проблем първо палене(тресе и гасне) Бора 1.6 АКЛ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Проблем първо палене(тресе и гасне) Бора 1.6 АКЛ

Мнениеот ivanovkbg » Съб 30 яну 2016 16:43

Добър ден, колеги.
Писал съм и друг път за този проблем, но сега реших сериозно да се заема с него. Проблемът е, че колата пали доста трудно — гасне, тресе, прекъсва студена. Когато позагрее се оправя и проблем няма. Мислих, че е от температурният датчик, тъй като често се случва да не показва температура на таблото — замерих датчика и той работи нормално според стойностите публикувате в АутоДата, тоест проблема е в самото табло и датчика го изключвам като евентуален причинител на проблема. След това я закачих на Вагком-има две грешки- 00533 - Idle Speed Regulation и проблем с Ламбда сондата, отчетен като грешка. Колата се гара на гас, възможно ли е грешката за Ламбда сондата да е именно от там и какво точно означава другата грешка? Четох, че може би смуче въздух от някъде. Огледах уж маркучите, но нищо не успявам да видя, предложете някакъв метод за проверка на маркучите. Сещам се, че и друга възможна причина може да са О-пръстените на колектора. И да спомена, че въпросните въздуховоди(за картерната вентилация) не са в цветущо здраве, може ли от тях да идва проблема? Някакви идеи, колеги? Колата е Бора, 1.6 АКЛ.

Потребителски аватар
golf avenue
Автомобил: vw golf variant
Двигател: azj 02

Re: Проблем първо палене(тресе и гасне) Бора 1.6 АКЛ

Мнениеот golf avenue » Съб 30 яну 2016 23:10

Аз съм с нова ламбда, но понеже карам на газ постоянно записва грешка, това съм го пренебрегнал вече. Смени си 0-пръстените , при мен преди да ги сменя палеше тресеше и гаснеше, това само зимата. Провери си газовия клапан дали спира газта след като изгасиш колата, ако изпуска по малко, ще пълни двигателя с газ и после много трудно пали, като запали е като задавена. Погледни и картерните въздуховоди и изчисти дросела, трябва да има напредък след това

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Съб 30 яну 2016 23:35

ivanovkbg написа:Добър ден, колеги.
Писал съм и друг път за този проблем, но сега реших сериозно да се заема с него. Проблемът е, че колата пали доста трудно — гасне, тресе, прекъсва студена. Когато позагрее се оправя и проблем няма. Мислих, че е от температурният датчик, тъй като често се случва да не показва температура на таблото — замерих датчика и той работи нормално според стойностите публикувате в АутоДата, тоест проблема е в самото табло и датчика го изключвам като евентуален причинител на проблема. След това я закачих на Вагком-има две грешки- 00533 - Idle Speed Regulation и проблем с Ламбда сондата, отчетен като грешка. Колата се гара на гас, възможно ли е грешката за Ламбда сондата да е именно от там и какво точно означава другата грешка? Четох, че може би смуче въздух от някъде. Огледах уж маркучите, но нищо не успявам да видя, предложете някакъв метод за проверка на маркучите. Сещам се, че и друга възможна причина може да са О-пръстените на колектора. И да спомена, че въпросните въздуховоди(за картерната вентилация) не са в цветущо здраве, може ли от тях да идва проблема? Някакви идеи, колеги? Колата е Бора, 1.6 АКЛ.

При мен също прави нещо подобно. Около 0 градуса или под нулата като е. Въртя ключа уж запалва стига до 500-600 оборота стрелката започва едно тресене 2-3 секунди и или изгасва или се вдигат оборотите на 1200 и като загрее си падат на 900. Пробвал съм когато стигне на 500 оборота и почне да тресе да не пускам ключа а да го задържа. Пак е на лице тресене, но колата не изгасва, а си запалва. Голф 4 1.6 акл е колата

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Нед 31 яну 2016 14:57

Ще премина към смяна на О-пръстените, пък каквото стане. Въпросът е, че само когато е много студено, тогава пали така. Ако е по-топличко или стои на слънце няма проблеми, пали от първият път и всичко е шест. Пали и все едно се губят цилиндри :D. Скоро ще я вкарвам в сервиз за обслужване и ще сменя въпросните пръстени тогава. Ако някой от колегите има друга идея от къде може да идва проблема, ще съм благодарен ако сподели.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”