Болтове на кормилна рейка голф 2 91г

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Explode12
Автомобил: MK2
Двигател: RP

Болтове на кормилна рейка голф 2 91г

Мнениеот Explode12 » Вто 02 фев 2016 16:03

Колеги как се свалят болтовете на кормилната рейка на г2. Развих ги въртят се, обаче 1 се скъса и мисля всички да ги сменя. Видях в нета че имат нещо като шлици на тях. Пречи ли да ги сменя с нормални болтове? Най-вече ме интересува как се свалят самите облтове щото не излизат с дърпане или с удряне отгоре. :icon_sad

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Болтове на кормилна рейка голф 2 91г

Мнениеот kris11 » Вто 02 фев 2016 20:21

кои болтове ? Които са за закрепване на рейката към купето ли или на накрайниците? Ако са на скобите закрепващи рейката забрави за сваляне на дърто возило. Рязане,после разпробиване.На EZ ка съм бил в филма.Не помня беше 2002/3г натягане до скъсване, после разпробиване /дали не беше бой с чука за избиване на скъсания болт - не помня

Последна промяна от kris11 на Сря 03 фев 2016 13:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 02 фев 2016 20:29

Онзи ден свалях рейка. Гайките се развиват, после болтовете се чукат отгоре и си изпадат на земята. Голфа е 91г. Голфа се продава на части заради изгнило и счупено магаре.
По спомени отпреди 5 години вътре в магарето има тръбички и болтовете минават през тези тръбички. При подобна конструкция е възможно ръждата буквално да ги завари за тръбичките. Тогава се вадят само на стружки с подходяща бургия. Вадил съм два такива болта от Ситроен и Ауди.

Потребителски аватар
Daniel Kuntov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GTI 2.0 8V AGG

Мнениеот Daniel Kuntov » Вто 02 фев 2016 20:40

На една двойка 87 набор ги свалих съвсем лесно.Болтовете ги имам ако могат да свършат на някой работа да свирка :th_up

Explode12

Мнениеот Explode12 » Вто 02 фев 2016 21:45

Болтовете, които държат рейката за купето. 4 са, скъсах 1, 3 се развиха. Скъсания се скъса от към гайката(самия болт се скъса ... потрес :D ) т.е. и на 4те болтове главите са ОК! Болтовете се въртят на ръка, ама не искат да изпаднат, утре ще ги блъсна отгоре с нещо да видим ще излязат ли. Тръгнах да вадя рейка заради 1 вътрешен накрайник, стори ми се много занимавка да я вадя и решихме да развием тоз последния болт е тей за спорта то кво стана :D ..ся майсторя инструмент за вътрешния накрайник - тръба с 2 болта :D

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 02 фев 2016 22:01

Заварете за главата на скъсания болт друг подобен болт, надявате му една тръбичка, така че главите със заварката да останат вътре, слагате подходящи шайби и стягате здраво, ако не се измъкне помагайте с чук отгоре. Ако пак не стане остава варианта с разпробиване. Другите болтове по-добре не се опитвайте да ги вадите.
Ако просто блъскате здраво отгоре има риск да извадите болта заедно с тръбичката и на моста да зейне голяма дупка.
Аз сменях накрайник скоро без да свалям рейката. И на стария голф съм сменял пак без да я свалям. Не помня добре, на май един отрязан съвсем късо ключ беше много полезен.
Предполагам, че в момента скъсания болт вече е накиснат със спирачна течност или вд40 :rolleyes
Всъщност разпробиването едва ли ще се получи, ако тръбичките се въртят. Ще трябва да свалите цялото магаре и да пробивате от горната страна, а от долната да се държи контра на главата на болта. А ако превъртят и гайките на магарето..........

Explode12

Мнениеот Explode12 » Вто 02 фев 2016 22:11

Къпят се всичките в вд40, ама не ме кефи нещо тва вд..или аз очаквам някаква голяма магия, не знам :D попринцип мога да завия гайките на другите 3 болта и на този скъсания да завия някаква друга(щото неговата си остана на резбата която се скъса) и така да си карам, проблем предполагам няма да има...просто исках да ги сменя с нови ама щом има шанс още по зле да стане НИ ЩЪ. А пък накрайника го завъртях ама много малко..и то чак след като си изпилих(доста) ключа. Просто няма място, с тръбен също ще пробвам утре(пробвах с голям ама няма място, имам по-малък ще пробвам с него) ................ей докат го направя тоз голф малко по safe да е златен талон ще получа : |

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 02 фев 2016 22:14

Ако на скъсания болт стърчи достатъчно резба не се опитвай да го вадиш. Направо завивай гайката.

Explode12

Мнениеот Explode12 » Вто 02 фев 2016 22:16

Стърчи си малко там, ще пробвам да го завия. Значи ги завивам всичките..няма ги стягам много че да не останат в ключа пак :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”