Странни проблеми с ел стъкла на Венто\Голф

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
masterbin
Автомобил: Vw Vento
Двигател: 1.9 tdi 1z

Странни проблеми с ел стъкла на Венто\Голф

Мнениеот masterbin » Нед 27 дек 2015 13:36

Здравейте колеги ! Имам проблем с ел дтъклата на венто. Предно дясно стъкло преди време ту работеше,ту не . От скоро не работеше изобщо и не се чувале никакво цъкане от вратата,свалих кората проверих кабелите и напръсках буксата с. Контактен спрей и затворих -нищо . Ако някой път заработи то се сваля до доло или до някакво положвние и после не идка да се вдигне, трябва да удрям кората за да може да се вдигне и то не всвки път, имам проблем с задно ляво стъкло понякой път спира и нв иска да се вдига и сваля и трябва да разглобя кората,да изкарам и вкарам буксата,и прозореца тръгва ,така до следващия път ,също и преден ляв проьорец се вдига и сваля на порции трябва да спирам и пак да натидкам и пак да спирсм и пак да натискам копчето за да св прибере или съответно да се свали. Благодаря ви предварително за помоща:)

Потребителски аватар
Nenovwmk3
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: ABS

Re: Странни проблеми с ел стъкла на Венто\Голф

Мнениеот Nenovwmk3 » Съб 09 яну 2016 21:48

Проблема е че колата има комфорт модул във всяко моторче и той се ебава.Та аз имах същия проблем и го реших като монтирах силови копчета за ел.стъкла.Ако те заинтересувах пиши да обяснявам с подробности.А между другото няма разлика в механизмите за ел.стъклата на дву врата ,четири врата голф 3-ка и венто

Sent from my Lenovo S60-a using Tapatalk

Binev_T
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Binev_T » Чет 18 фев 2016 16:09

Аз май ще го играя този филм, така че ще ми е интересно да да разбера как се прави.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 18 фев 2016 16:43

Nenovwmk3 написа:Проблема е че колата има комфорт модул във всяко моторче и той се ебава.

Комфорт модул - няма. Има само електроника, която сработва при задържане на бутона, за да се спусне до долу.
masterbin написа:Здравейте колеги ! Имам проблем с ел дтъклата на венто. Предно дясно стъкло преди време ту работеше,ту не .

Провери си кабелите в маншоните. Прокъсват се. Трудно ли се движат стъклата, когато работят? Може да се наложи рециклиране с нови жила и ролки на моторчетата. Струва ролката с жилото 25лв и имаш ново стъкло. Щом аз мога да го рециклирам сам, значи го може дори и идиот.
Отзад бях решил проблемите със стъклата, като смених по 40см от всичките кабели(над 30 проводника за двете врати). Сложих нови със силиконова изолация(става и други с категория гъвкаво жило 5). Изрязах буксите, запоих кабелите директно и повече никакви проблеми нямах със стъклата.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 18 фев 2016 16:45

инжектопляктор написа:Комфорт модул - няма.
Щом аз мога да го рециклирам сам, значи го може дори и идиот.

Дообре!
:mhihi :mhihi :mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”