Голф 4 1.6 SR антифриз?
Голф 4 1.6 SR антифриз?
Здравейте! След ремонти свързани с течове на антифриз, количеството му в казанчето доста намаля. Имам в багажника едно шише концентрат на SEVAN, ама не смея да налея защото не знам Г12 ли е, или К12. На казанчето ми пише Г12, ако е налея К12 проблем ли е? Евентуално какъв антифриз да си търся? При обслужването на колата не видях майсторите какъв ми наливаха пък и да ги питам надали ще помнят.
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Re: Голф 4 1.6 SR
Налей вода и виж в какъв цвят ще се оцвети, после ще си го концентрираш според цвета.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Голф 4 1.6 SR антифриз?
G 12 трябва да е на посочения автомобил. Не си попълнил профила от кой град си за да те насочат.
В Метро има концентрат Г12., а и по др/ магазини.
В Метро има концентрат Г12., а и по др/ магазини.
G12 е. То си пише на казанчето. Въпросът ми беше, ако налея този, който имам и се окаже К12 какво става? На шишето не пише дали е Г12 или К12, но течността е розова. http://www.sevan.bg/?go=t&cID=2&id=22&pID=16
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Изтегли от казанчето с една спринцовка или с една чиста гъбичка 100 гр. антифриз, смеси го в една чаша със същото количество от тубата и виж какво ще стане. Ако не се пресече, наливай смело.
ПС: Мислете малко по рационално бе хора!

ПС: Мислете малко по рационално бе хора!
А попринцип колко антифриз има в системата? Чета, че на някои автомобили има п о4-5 литра в системата... ПРи смесването на концентрат с вода възможно ли е след време водата да се изпарява и да остава само концентрата?