Golf Мк 4 още една течаща рейка
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Golf Мк 4 още една течаща рейка
Предварително се извинявам за повтарящата се тема, но съм с малко дете и времето ми ограничено за да прочета всички постове от търсачката! Та днес забелязах че при десен завой рейката зверски стърже! Както и очаквах нивото на маслото беше под минимума! Картинката ми стана ясна и следва рециклиране! Та за варна най много хвалят човека по пътя за каменар от дясно срещу хонда! Вариянтите са два рециклира мойта или ми слага готова рецийлирана а аз оставам мойта! Кой вариянт да направя ? Има ли смисъл да пробвам с добавки за спиране на теча? Някой има ли отзиви от друг майстор в Варна?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мк 4 още една течаща рейка
Масло капе или тече? Видим теч има ли?!
-
Не видим теч няма! Предполагам че се събира в маншона!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
xxx_man написа: Има ли смисъл да пробвам с добавки за спиране на теча?
Не,категорично!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Рециклаж на рейката е възможен само ако пръта е в добро състояние. Ако е влизала вода през маншоните (а тя често влиза) и пръта е ръждясал и станал на язви, рейката е за кофата. Това ще стане ясно като се свалят маншоните, тогава ще разбереш и дали въобще проблема с изчезването на маслото е в рейката. Ако колата я позлваш ежедневно, най-добре е да процедираш по първата схема - сваля се твоята, слага се рециклирана и караш с нея. Работата по смяната е за няколко часа. Иначе се сваля твоята, ремонтира се, ако изобщо може да се ремонтира и след това се слага обратно - поне 1 ден, ако не и 2. След като получаваш отворена и проверена рейка, не виждам проблем да вземеш друга и да оставиш твоята, едва ли ще сложат по-износена, защото все пак като са я разглобили, са видяли състоянието и, пък и предполагам, че човека поема някаква гаранция за тези рейки, който рециклира.
Би могъл да си закупиш и нова, около 300-400лв се намират с разни странни марки, уж с гаранция, ама колко карат - не е ясно. Все пак бих заложил на рециклирана оригинална като по-добър вариант.
За добавки за спиране на течове - подкрепям горното мнение - твърдо не.
Би могъл да си закупиш и нова, около 300-400лв се намират с разни странни марки, уж с гаранция, ама колко карат - не е ясно. Все пак бих заложил на рециклирана оригинална като по-добър вариант.
За добавки за спиране на течове - подкрепям горното мнение - твърдо не.
-
Дава 1 година гаранция! Странно че никой от Варна не се включва с мнения за майстори при толкова често срещан проблем!
Re: Golf Мк 4 още една течаща рейка
Тези майстори са голям кът дори тук в София.
За мен много добър е Емо, чиято работилница е в "Илиянци".
Писано е вече за него, но не се споменава името му.
Ако има закъсал да ми пише на л.с. Всичко написано по-горе от колегите е абсолютно вярно. Рейките на Голф 4 са калпави и често след, като се свали се оказва вече непригодна за ремонт.
За мен много добър е Емо, чиято работилница е в "Илиянци".
Писано е вече за него, но не се споменава името му.
Ако има закъсал да ми пише на л.с. Всичко написано по-горе от колегите е абсолютно вярно. Рейките на Голф 4 са калпави и често след, като се свали се оказва вече непригодна за ремонт.

-
Re: Golf Мк 4 още една течаща рейка
Имам и още едно питане ако някой е запознат, рейката на AHF 1300 мм. ли е или 1280? Защото в каталога в който гледам ми излизат и двете рейки за МК4 1.9 ТДИ.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”