Голф МК4,въпрос боя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Soldier90
Автомобил: GOLF MK4 AKL
Двигател:

Голф МК4,въпрос боя

Мнениеот Soldier90 » Съб 13 фев 2016 20:54

Колеги имам леки драскотинки от една утрепана котка която се качва по колите.Ще мина ли само с пастиране ,драскотините не са дълбоки

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф МК4,въпрос боя

Мнениеот golfer444 » Нед 14 фев 2016 10:07

По принцип с пастирането се придава блясък и се заличават леките драскотини. Това знам аз. Имай на предвид, че, ако е дълбока драскотината няма да мине с пастиране. Ти ги виждаш колк оса дълбоки, а иначе питай един майстор, който се занимава с това да си каже мнението. Едно пастиране може би струва между 50 и 100 лева на цялата кола. Ако са леки драскотини и не се забелязват много много аз не бих се знаимавал защото в днешно време по нашите пътища всичко се случва. Виждаш обрасло с клони и вършини покрай пътищата отделно има завистливи хора, които могат да си направят шега като ти я одраскат и т.н. Лично мое мнение по - добре парите, които ще дадеш за пастиране/пребоядисване ги инвестирай в двигател, ходова част, спирачна система или пък интериор, ако има нужда. Това е мое лично мнение по въпроса!

Потребителски аватар
Soldier90
Автомобил: GOLF MK4 AKL
Двигател:

Мнениеот Soldier90 » Нед 14 фев 2016 12:50

Парите не са проблем,драскотините са малки и само по предния капак

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Нед 14 фев 2016 13:07

Прекарай пръста през драскотините, ако ги усетиш не си прави труда да пастираш.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 14 фев 2016 14:01

Купи си куче. Безплатно решение на проблема. Иначе - ако не са до боя, според мен лесно ще се оправят нещата. Ако ще я караш, по-добре си я пази, че ръждата хване ли - спасение няма.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 14 фев 2016 14:20

Котка няма как да одере лака до кита.Освен детайла да е боядисван с много скапан лак.
С пастиране ще ги премахнеш.
Ако не си сигурен най-лесния начин да разбереш дали ще се махнат е тест с вода.Поливаш с едно шише по драскотините и ако те изчезнат докато е мокър детайла,ще се заличат с пастиране.Ако си личат,си за боя :wink

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Нед 14 фев 2016 17:14

Bai Sando написа:Котка няма как да одере лака до кита.Освен детайла да е боядисван с много скапан лак.
С пастиране ще ги премахнеш.
Ако не си сигурен най-лесния начин да разбереш дали ще се махнат е тест с вода.Поливаш с едно шише по драскотините и ако те изчезнат докато е мокър детайла,ще се заличат с пастиране.Ако си личат,си за боя :wink

Много точно го е казал колегата! Измий я и тези драскотини, които не се заличават при имиването са за боядисване, а тези които се заличат може и с пастиране да минат. Моята като има 5436456 драскотини като я измия си проличава кое е за пастиране и кое не.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Нед 14 фев 2016 18:01

Преди години предния капак ми беше надран от мисирки. Бая деруги си бяха. Тогава рекламираха WS 2000. Резултата беше поразяващ-капака стана като нов.

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Вто 16 фев 2016 13:45

Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но имам въпрос относно боите. Преди 2 месеца карах колата на бояджия да чисти предните калници. Изчистил ги е , пребоядисал ги е. Всичко ок, ама преди няколко дена забелязах ръжда на предния десен точно на веждата от тази част, която е към вратата точно където се захваща подкалника. Въпросът ми е тъй като е тънък слоя ръжда мога ли да го изчистя леко и да използвам някаква боя. Ръждата е с обхват 10 см д/г и отстрани като се погледне не си личи, но рано или късно ще избие, а не мис е дават пари на вятъра пак с неясен резултат. Гледам, че се продават автобои на bodycolor. Аз имам черна боя на тази фирма, но не пише, че става за автомобили, а иначе е предназначена за мемтали 2 в 1 е грунд и боя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”