Здравейте колеги и маниаци !
Въпросче,за датчик / очертан на снимката /.. Вчера паля колата,тръгвам и за малко ми светна маслото. Спрях изчаках около 20-тина минутки вадя пръчката на маслото и там няма никой. Долях си /защото похарчва малко / , разгледах какво става дали нещо не е наред и нещо не е наред. Двигателя целия в прясно масло и когато стиснах въпросния датчик изтече малко масло, предполагам,че е от там. Въпроса ми е това трябва да е датчик за температура на маслото ? Неска като поместих колата и си имаше две петна от масло. Разгледах дали има още някъде но от теклото масло не мога да разбера. Имало е теч от масления филтър но си личи,че е старо. Ще съм благодарен ако ми дадете инфо,че някви хора /ауто плюс / ми казват,че това е датчик,който отговаря за това да показва дали има масло в тази част на двг-то. “
Благодаря предварително !
Въпрос за датчик на AGG
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Re: Въпрос за датчик на AGG
Това е датчика за високо налягане на маслото,ако няма налягане или маслото е малко почва да свети лампата.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Тече масло от датчика.
Има как да тече.
Смени го, струва 5-6 лв.
Има как да тече.

Смени го, струва 5-6 лв.
- dastre
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AGG
Daniel Kuntov написа:Това е датчика за високо налягане на маслото,ако няма налягане или маслото е малко почва да свети лампата.От там няма как да изтече масло ако е затегнат,варианта е някак си да се е отхлабил,но ми се струва невъзможно.
Теча от масления филтър може да е малко по нагоре,от масления охладител,там има семеринг който се сменя като се свали охладителя.
От там почва началото на теча и наистина като го натиснах прокапа масло.. Ще пробвам да видя дали мога да го натегна, ако няма резултат ще го сменя направо и така. Благодаря и на отговора за масления филтър !
- dastre
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AGG
IvanMan написа:Тече масло от датчика.
Има как да тече.![]()
Смени го, струва 5-6 лв.
Най-вероятно така ще стане.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”