Голф 4 радиатор на парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stanimir1123
Автомобил: b5 AFN
Двигател:

Голф 4 радиатор на парното

Мнениеот stanimir1123 » Сря 16 мар 2016 1:41

Колеги, здравейте.
Работя в автосервиз (не в България) и наскоро дойде VW Голф 4 с течащо радиаторче на парното.
Както и да е смених го и резултата не ми хареса кои знае колко, не духаше толкова топло както на моя пасат примерно.
Но го дадохме на клиента, нашата работа беше свършена а радиаторчето от него NISSENS.
След няколко дни човека доиде с оплаквания че не духа достатъчно топло и аз веднага се усъмних в радиаторчето и казах на шефа да поръча оригинално от VW
в момента не съм го сложил но разликата е доста голяма в гъстотата на ламелите в двете радиаторчета, така че ако някои прави подобна процедура да го има впредвид.

Зад радиаторите има лампа, през оригиналния почти не се вижда светлина.
Изображение Изображение

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Re: Голф 4 радиатор на парното

Мнениеот pesho_sl » Сря 16 мар 2016 23:11

Така си е. Като оригиналното друго няма. Аз си сложих NRF - когато е на HI климатроника духа топло, ама не като старото. Аз разглобявах по друга причина и бях "приятно" изненадан като видях розовото наслояване по щамповката на старото радиаторче. За сега ще е така, докато някой ден не ми доскучае и реша пак да го сменя.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Сря 16 мар 2016 23:57

Явно има и ментаци Nisens-много противоречиви мнения.Може ли да кажеш оригинала колко евро струва?

stanimir1123
Автомобил: b5 AFN
Двигател:

Мнениеот stanimir1123 » Чет 17 мар 2016 19:55

140 паунда, но разликата е огромна.
Клиента беше много развълнуван като го питах как е :mhihi
Преди това, загряла на 90 градуса и като я оставиш на празен ход и почва да намаля топлото, особено ако дадеш на макс вентилатора, само като караш с 2-3х. оборота беше добре.
Те изглеждат еднакво ама на Нисенса ламелите са два пъти по малко, от там и повърхността която отдава топлина е по малко

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”