Смяна на хидравличен маркуч за високо налягане на голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Смяна на хидравличен маркуч за високо налягане на голф 4

Мнениеот golfmaniak666 » Съб 19 мар 2016 18:33

Колеги колата започна да губи много хидравлична течност и проблема се откри а именно маркуч за високо налягане.Та реших сам да си го сменя и да спестя някое левче.Ясно ми е че трябва да изпусна хидравличната течност която би трябвало да е около 1литър.след това да отвия скобите който държат маркуча и на последно място да отвия двата му края единия който е на рейката а другия на казанчето.до тук добре но идва въпроса за монтажа който естествено ще бъде в обратен ред но ме безпокой как да го обезвъждуша.аз смятам да напълня системата от казанчето и като е пълна да започна да навивам волана наляво и на дясно в пълният му ход за да го обезвъздуша или греша за подхода си?Реших преди да се заема с това да се колсултирам с ваз за да не стане някоя беля.Благодаря :love.vwclub

П.П. И да попитам правилно ли съм се ориентирал за количеството на хидравличната течност?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Смяна на хидравличен маркуч за високо налягане на голф 4

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 19 мар 2016 19:38

Действай.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 19 мар 2016 20:16

Колега би ли казал откъде го намери маркуча и кви пари?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 19 мар 2016 20:56

golfmaniak666 написа:след това да отвия скобите който държат маркуча и на последно място да отвия двата му края единия който е на рейката а другия на казанчето.

Това определено не е маркуч за високо налягане! :icon_lol
При 120 бара нито скоба, нито казанче ще намериш в близката околия :mhihi
Това е маркуч за обратната хидравлична течност и е с атмосферно налягане. Няма никакъв шанс да се спука, освен ако някой вече не го е сменял или не е ударен доста силно
Първо развий двата маркуча от казанчето и го свали (със скоби са)
На входа на казанчето ( при този маркуч, който искаш да сменяш) има фина мрежичка. Огледай я, при нужда - почисти я.
Знам за случаи, при които 'майсторите' хващат една отверка, дупчат мрежичката и казват 'Готов си! Дай 5 лв!'
И общо взето наистина си готов :icon_lol
Разбира се, после има опасност да се наложи да сменяш хидравлична помпа, но не е 100% гаранция, че ще се скапе.
Най-добрия вариант, разбира се, е ново казанче от ПоршеБг.
golfmaniak666 написа:аз смятам да напълня системата от казанчето и като е пълна да започна да навивам волана наляво и на дясно в пълният му ход за да го обезвъздуша

:th_up
И количеството течност е вярното.
Но преди това, при откачени двата маркуча от казанчето, пак завърти волана на няколко пъти, за да изхвърлиш старата течност и боклучетата в нея.
При запален мотор, на празен ход.За не-повече от 3-4 завъртания на волана, обаче, за да не върти помпата на сухо.
Желателно е да си вдигнал предницата във въздуха, за да не товариш рейката.
Аз бях вдигнал на дървено трупче от едната и на крик от другата страна.

Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Мнениеот golfmaniak666 » Съб 19 мар 2016 21:04

Утре се залавям.Благодаря на всички отзовали се

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Нед 20 мар 2016 18:56

Колега, от казанато по темата останах с впечатлението, че не е станало ясно кой е маркуча за високото налягане и какво е протекло.
Маркуча за високото не е маркуч, а метална тръба, има мека връзка, която е кернирана към тръбата, точно от меката връзка протича маркуча.
Макруча се развива от хидравличната помпа и от рейката, течността си изтича без проблеми, трябва да го занесеш някъде да ти сменят меката връзка, вътре има една пластмасова тръбичка в меката връзка, едва ли ще се справиш сам, може само да го разкачиш и да го занесеш на някоя фирма, която се занимава с хидравлики.
Няма смисъл въобще да разкачаш казанчето, малко вероятно е да се запуши цедката.
След, като закачиш тръбата за високото, наливаш хидравлична течност "зелена" палиш и правиш няколко завъртания, пълен ляв и пълен десен и задържаш за кратко, ще видиш в хидравличната течност в казанчето мехурчета, които постепенно ще спрат да се появяват, като покараш малко ще се обезвъздуши изцяло.
Не наливай догоре, на макс, защото, при загрял двигател хидравличната течност се разширява и ще почне да ти прелива от казанчето.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”