golfmaniak666 написа:след това да отвия скобите който държат маркуча и на последно място да отвия двата му края единия който е на рейката а другия на казанчето.
Това определено не е маркуч за високо налягане!
При 120 бара нито скоба, нито казанче ще намериш в близката околия
Това е маркуч за обратната хидравлична течност и е с атмосферно налягане. Няма никакъв шанс да се спука, освен ако някой вече не го е сменял или не е ударен доста силно
Първо развий двата маркуча от казанчето и го свали (със скоби са)
На входа на казанчето ( при този маркуч, който искаш да сменяш) има фина мрежичка. Огледай я, при нужда - почисти я.
Знам за случаи, при които 'майсторите' хващат една отверка, дупчат мрежичката и казват 'Готов си! Дай 5 лв!'
И общо взето наистина си готов
Разбира се, после има опасност да се наложи да сменяш хидравлична помпа, но не е 100% гаранция, че ще се скапе.
Най-добрия вариант, разбира се, е ново казанче от ПоршеБг.
golfmaniak666 написа:аз смятам да напълня системата от казанчето и като е пълна да започна да навивам волана наляво и на дясно в пълният му ход за да го обезвъздуша
И количеството течност е вярното.
Но преди това, при откачени двата маркуча от казанчето, пак завърти волана на няколко пъти, за да изхвърлиш старата течност и боклучетата в нея.
При запален мотор, на празен ход.За не-повече от 3-4 завъртания на волана, обаче, за да не върти помпата на сухо.
Желателно е да си вдигнал предницата във въздуха, за да не товариш рейката.
Аз бях вдигнал на дървено трупче от едната и на крик от другата страна.