Здравейте колеги, Колата е голф 4 ТДИ 2001 6 степенна скоростна кутия
Преди малко се случи нещо странно. Както си карам усещам че съм на свободна. Спрях , пробвах да вкарам първа - не става , втора - не става. От трета нагоре + задна ги има. Все пак на 3та успях да се прибера някак. Нещо скъса ли се , откачи ли се - не разбрах. Имал ли е някой подобен проблем? благодаря предварително
голф 4 изчезнаха 1 и 2 предавка
Re: голф 4 изчезнаха 1 и 2 предавка
Това се оправя супер лесно и бързо, ходи при майстор, поне при мене стана на 3-ка така, едва ли ще е по различно от на 4-ка.
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Виж мойта тема, ще ти свърши работа
viewtopic.php?f=5&t=432364
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря, най-вероятно при мен е това. При теб къде отстраниха проблема
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
В с. Първенец в един сервиз. Ако си заинтересован мога да ти дам координати.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
anpa1 написа:boyan.chav написа:Виж мойта тема, ще ти свърши работа
благодаря, най-вероятно при мен е това. При теб къде отстраниха проблема
При теб 100% не е това. Кутията ти е с жила.
Или ти се е изместило едното жило, или си счупил вилка в кутията. Случвало ми се е да отворя кутия, на която и се късат нитовете, държащи вилката към избирача. Ако е станало ненадейно, а не след грубо боравене с лоста, настрой се за по-лош вариант
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
А лостовата система под маншона на скоростния лост здрава ли изглежда?
- pe6kata
- VW експерт
от там няма как да е, нямаше да му работят и другите предавки.
пластмасовата закопчалка на жилото на избирачана кутията е възможно да прескочи няколко резби и се губи реглажа на жилата. В случая говоря за жилото, което предава движението на лоста на скоростите наляво/надясно и тогава се губят или 1-2 или 5-6. Ако се губят 1-2 по тази причина, обикновено се губи и задна предавка.
Настройката на жилата на тези кутии е направена много лесно и хитро, може да се провери.
Другото, по-вероятно по така направеното описание, е вилката за 1-2 вътре в кутията.
пластмасовата закопчалка на жилото на избирачана кутията е възможно да прескочи няколко резби и се губи реглажа на жилата. В случая говоря за жилото, което предава движението на лоста на скоростите наляво/надясно и тогава се губят или 1-2 или 5-6. Ако се губят 1-2 по тази причина, обикновено се губи и задна предавка.
Настройката на жилата на тези кутии е направена много лесно и хитро, може да се провери.
Другото, по-вероятно по така направеното описание, е вилката за 1-2 вътре в кутията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
днес я погледна майстор. Опита се да настрои скоростите на място, на бързо, но не успя. нагласи 1 и 2 , задна изчезна. После задна се появи , 2 изчезна и така. Утре ще я заведа до сервиза да я направи както трябва . Проблема е в разместени жила и накрайниците към тях.
- pe6kata
- VW експерт
Намери човек, който знае как се регулират жилата на тази кутия.
Освобождават си пластмасовите държачи на жилата.
Заключва се избирача с един щифт, намиращ се на корпуса на кутията специално за това.
Заключва се и скоростния лост с 5мм някаква ос, бургия, шестограм... в специални отвори.
При това положение се освобождават пластмасовите държачи. Това е реглажа. Ако майстора ти играе на налучкване, не е това начина.
Това разместване не става ей така, както пишеш. Имало е гоеми издевателства върху лоста.
Освобождават си пластмасовите държачи на жилата.
Заключва се избирача с един щифт, намиращ се на корпуса на кутията специално за това.
Заключва се и скоростния лост с 5мм някаква ос, бургия, шестограм... в специални отвори.
При това положение се освобождават пластмасовите държачи. Това е реглажа. Ако майстора ти играе на налучкване, не е това начина.
Това разместване не става ей така, както пишеш. Имало е гоеми издевателства върху лоста.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте отново,
Днес майстора се мъчи да нагласи жилата и не успя. Нещо според него има проблем в самата кутия. Съветва ме да търся нова кутия. Засега съм друга кола и мисля как да действам. Въпросите засега са :
1. къде да намеря в Пловдив и района маистор , който наистина да е спец по тази материя, а не да кара на проба грешка?
2. ако потърся нова кутия коя става на моя АРЛ мотор, например ск. к от модела 131 к.с дали става за 150 к.с.?
Благодаря предварително
Днес майстора се мъчи да нагласи жилата и не успя. Нещо според него има проблем в самата кутия. Съветва ме да търся нова кутия. Засега съм друга кола и мисля как да действам. Въпросите засега са :
1. къде да намеря в Пловдив и района маистор , който наистина да е спец по тази материя, а не да кара на проба грешка?
2. ако потърся нова кутия коя става на моя АРЛ мотор, например ск. к от модела 131 к.с дали става за 150 к.с.?
Благодаря предварително
- pe6kata
- VW експерт
намери из нета видео или схеми как се извършва реглажа на тази кутия и си го направи сам. Обяснил съм ти как се извършва, но ако го видиш е друго. Елементарно е.
Едва след това мисли за друга кутия.
Задължително смени майстора!
Едва след това мисли за друга кутия.
Задължително смени майстора!
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте отново. засега сме до никъде. Имаме само 3,4 , 5 , 6 та. Останалите 1.2 и задна ги няма. Днес успях да издърпам колата до място където за сега ще домува. Проблема засега е че всеки маистор казва : "докарай колата , да я погледна" , а аз няма как да я закарам в този трафик само за едното гледане. Бихте ли препоръчали:
1. майстор в Пловдив който би дошъл на място да си каже мнението. Аз го карам и връщам с друга кола и му плащам
2. Сервиз в Пловдив където гарантирано ще я направят без значение парите. Аз ще намеря начин: дали с дърпане, дали на 3та , дали с платформа.... ще я закарам до там
Благодаря прдварително
1. майстор в Пловдив който би дошъл на място да си каже мнението. Аз го карам и връщам с друга кола и му плащам
2. Сервиз в Пловдив където гарантирано ще я направят без значение парите. Аз ще намеря начин: дали с дърпане, дали на 3та , дали с платформа.... ще я закарам до там
Благодаря прдварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
готово, направихме кутията
оказа се счупена вилка
на добър майстор попаднах , получиха се нащата
оказа се счупена вилка
на добър майстор попаднах , получиха се нащата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”