Моля за съвет или идея, ако някой знае.
Golf mk3 GTI - проблем на бензин, държене на обороти и ускорение
Golf mk3 GTI - проблем на бензин, държене на обороти и ускорение
Здравейте колеги, след щателно търсене и ровичкане и неуспех да разбера защо ми ходят оборотите на бензин. Пробвах какво ли не!!! Смених дебитомера, въздушният филтър с кутията, гофрираният мъркуч към дросел клапата, и почистване на дросел клапата. Смених дистрибуторната капачка и палеца вчера, но все още няма резултат, продължават да си ходят оборотите и това е.
- FuKaToKi
- Автомобил: VW Golf MK3 1.4
- Двигател: ABD
Re: Golf mk3 GTI - проблем на бензин, държене на обороти и ускорение
Смятам, че след всички интервенции, трябва да се провери дали няма натрупани грешки в компютъра. Дори и да си отстранил проблема, чрез смяна на горните части, ако има генериран код за грешка и компютъра е в авариен режим оборотите ще продължават да играят. Опитай да откачиш отрицателната клема на акумулатора за 10 мин. и пак провери дали играят оборотите. Ако все още играят виж вакуумните маркучи да нямаш някой спукан или нацепен маркуч. На моята имаше цъфнал маркуч за вакуума точно зад моното и от него оборотите ми играехе постоянно от 1000 до 1600 и обратно.
Мерси сега ще погледна и ще пробвам този вариянт. :)
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Дърпа въздух отнякъде,затова ти клати оборотите.
Е това обикновено би трябвало да е проблем от от някой маркуч или не е задължително? Мога ли сам да го открия или на някой "специалист" трябва да я заведа?
- Stranger
- Автомобил: Astra GSi V6
- Двигател: X30XE
- Контакти:
Има няколко маркуча, които се късат лесно на 2Е.
1. Маркуча за подкартерните газове - с времето се разкашква ( буквално ) от маслото и губи своята еластичност. Провери дали е скъсан от долната страна, там където се трие в щита на ремъка.
2. Маркуча между моторчето за празния ход и този за входящия въздух
3. Има едно вакумно маркуче на дросела, което с времето с къса при входа и изхода.
4. Някой от всичките вакуми на клима и тн, може да се е разкачил или спукал. Ако не е от първите 3 проблема, прегледай тях.
5. Не видях да си пробвал с друго моторче на празния ход или да си чистил твоето. Може от там всъщност да идва всичко.
Ето и снимка с местоположението на обичайните заподозрени

1. Маркуча за подкартерните газове - с времето се разкашква ( буквално ) от маслото и губи своята еластичност. Провери дали е скъсан от долната страна, там където се трие в щита на ремъка.
2. Маркуча между моторчето за празния ход и този за входящия въздух
3. Има едно вакумно маркуче на дросела, което с времето с къса при входа и изхода.
4. Някой от всичките вакуми на клима и тн, може да се е разкачил или спукал. Ако не е от първите 3 проблема, прегледай тях.
5. Не видях да си пробвал с друго моторче на празния ход или да си чистил твоето. Може от там всъщност да идва всичко.
Ето и снимка с местоположението на обичайните заподозрени

Отворих го моторчето за празният ход и го прочистих хубаво от там леко ми се подобриха, но все още се "разхождаха" оборотите поне сега се ограничиха в порядъка на 100-200 оборота, максимум 300. Това което ти си ми показал на снимката са си наред, единствено това което м/у празният ход и входящият въздух е леко нацепено и както казваш може и да е от там. Утре ще пробвам да го сменя и да вида дали ще се оправят.
П.С. - моторчето за празният ход съм го сменял преди 4000-5000 км., помислих си че може да е от него и затова го почистих.
П.С. на П.С. - Благодаря ти за съветите които ми даде дано да станат. :)
П.С. - моторчето за празният ход съм го сменял преди 4000-5000 км., помислих си че може да е от него и затова го почистих.
П.С. на П.С. - Благодаря ти за съветите които ми даде дано да станат. :)
Здравейте колеги от доста време не съм влизал да споделя какво става с колата. В крайна сметка реших да я закарам на диагностика, за да ми кажат по-точно проблемите й. И такаааа, закачиха я и започнаха да се показват грешките. Човекът започна да ми ги изрежда и те все бяха сериозни / потенциометъра на дросел клапата, стъпковото моторче, ланда сондата, прекалено обогатена смес и т.н./, захвана се да ги отстранява, добре че се поддаваха на механични корекции, че иначе ставаше дебела. В крайна сметка човека 4ч. пипаше и настройваше нещата, защото старият "майстор" я беше разбутал от всякъде, с цел да компенсира оборотите и техният ход, и успя до някъде, но останаха да намерим един работещ дебитомер, защото моят който съм сега е с 2 пина, а старият който смених е с 3, и едно стъпково моторче заради страният звук който издава. И такааа нататък, това е за сега в понеделник отново ще му я водя да видим какво още може да направи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”