здравейте колеги, нещо се утолих на дебитомера дали работи и взех го откачих от буксата и подкарах колата, не забелязах никаква разлика в работата на двигателя и вървенето, закачих обратно буксата и пак си беше така, никаква разлика, на ваг ком не показа нищо, може ли да му видя накакви стойности на ваг кома или просто си е отишъл и е за смяна.
сега изкара и тези грешки:
16486 - Mass Air Flow Sensor (G70)
P0102 - 35-00 - Signal too Low
16497 - Intake Air Temp. Sensor (G42)
P0113 - 35-00 - Signal too High

неработещ дебитомер голф мк4 1.6 apf 2000г.
неработещ дебитомер голф мк4 1.6 apf 2000г.
Последна промяна от dimcho88 на Нед 27 мар 2016 15:56, променено общо 2 пъти.
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Re: неработещ дебитомер голф мк4 1.6 apf 2000г.
Значи лично и при мен почти няма разлика във вървежа със и без MAF, но тъй като не ми дава грешки и не ми създава проблеми със вървежа не ми се правят финансови разходи по темата.
Така иначе до колкото съм запознат влизаш в VCDS>engine>blocks>02 след което гледаш най накрая колко g/s само трябва да разбереш колко е нормалния дебит в idle за този мотор. Още веднъж щом не ти дава грешки и няма проблеми, не се занимавай.
Така иначе до колкото съм запознат влизаш в VCDS>engine>blocks>02 след което гледаш най накрая колко g/s само трябва да разбереш колко е нормалния дебит в idle за този мотор. Още веднъж щом не ти дава грешки и няма проблеми, не се занимавай.
проблема решен, след почистване на дебитомера и на буксите грешките изчезнаха и дебитомера работи, проверихме го на vcds.
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Кажи поне каква е процедурата по почистването, не че няма теми, но...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”