Голф 3 115 бендикс
Голф 3 115 бендикс
здравейте.Днеска се прецака бендикса на Голфа.Още не съм го гледал питам първо тука.Къде се намира стартера и лесно ли се сваля ? И откъде да намеря бендикс ? Благодаря
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Re: Голф 3 115 бендикс
Кофти е свалянето.Защото единия болт минава през опората на тампона на мотора.Трябва да се подпре мотора.
Последна промяна от Daniel Kuntov на Сря 30 мар 2016 0:26, променено общо 1 път.
Би ли обяснил малко по-подробно,че колата ми трябва и мисля още утре да се захващам ако намеря бендикс.
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
3 болта са до колкото знам.Двата минават през кутията ,а единия през тампона на двигателя,откачаш жиците и сваляш болтовете.Като свалиш стартера двигателя висва,затова е препоръчително да се подпре.Подпри и колата с трупчета стабилно!!!!!!После като го качваш ползвай крик да наместиш мотора нагоре ,за да може да съвпадне болта с дупката.
Мерси много колега.Иначе откъде мога да намеря бендикс ? И нов или втора ръка да търса ? Каква му е цената г.д. ?
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
На доста удобно място е стартера и има много място за работа, стига да няма монтиран изпарител над него. Не трябва канал ако си със заводско окачване и откачиш ножа на бронята(може да не го махаш, но е е по-лесно).
В магазините за авто части има бендикс, на мен ми искаха около 30-40лв. По - добре си сложи нов, освен ако не ти се намира някой стар под ръка.
Както каза колегата трябвва с крик да подпреш мотора и скоростите за да нацелиш болтовете на стартера при монтажа, защото предната планка е вързана за стартера,
В магазините за авто части има бендикс, на мен ми искаха около 30-40лв. По - добре си сложи нов, освен ако не ти се намира някой стар под ръка.
Както каза колегата трябвва с крик да подпреш мотора и скоростите за да нацелиш болтовете на стартера при монтажа, защото предната планка е вързана за стартера,
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Колега,извинявай,ама щом не знаеш къде се намира стартера,по-добре не се захващай да го сваляш и да го ремонтираш-може да си докараш мн. главоболия.Дай 20-30лв.на майстор да ти е мирна главата.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Daniel Kuntov написа:3 болта са до колкото знам.Двата минават през кутията ,а единия през тампона на двигателя,
2 са - един през кутията и другия (горния) И през тампона.
Виж това ще ти даде ли насоки как да процедираш: viewtopic.php?f=11&t=52207&hilit=%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80
А впрочем, сигурно ли е, че бендикса е заминал?
Водния дух1 написа:Колега,извинявай,ама щом не знаеш къде се намира стартера,по-добре не се захващай да го сваляш и да го ремонтираш-може да си докараш мн. главоболия.Дай 20-30лв.на майстор да ти е мирна главата.
Не смятам, че щом незнам къде се намира стартера на колата на гаджето ми без да съм я погледнал дори не трябва да се захващам но занапред ще знам мерси.И тия по 20-30 лева със сваляне работа и ремонт ги забравете.Такъв ремонт дето да си закараш колата някъде и да ти вземат 20-30 лева със сваляне и качване на разваленото нещо + частите за подмяна.
Иначе днес свалих стартера.На 3 места е хванат, но малоумно.На всеки болт имаше закачено по още нещо с допълнителна гайка и така развих 6 само при стартера.Отделно и изпрарителя трябваше да сваля и на горния болт на стартера беше хванат накакъв глупав държач за кабели който скриваше болта по невероятен начин.Иначе се оказа че бендикса си е добре.Когато се подаде ток и изкочи бендикса напред не пдодължава да върти в изкарано положение а почти веднага се прибира и си върти на место.Намерих в мазето някакъв стартер със същото захващане.По-голям е почти двойно от стария, но го събрах и сега пали от половин оборот (при това на газ

Стария стартер го Отварях отвътре е перфектен.Четките не са като нови ама имат още доста живот.Ще го гледам като имам време дали може да се оправи да си го имам като резервен.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Решителен си и находчив-браво.Този стартер щом си го преработил успешно значи имаш техн.мисъл за разлика от други...Може би съм сбъркал в преценката.Успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”