Преди два дни си купих една стара двойка, за да има с какво да се возя по гората, като си отида на село. Вчера се качих, запалих и тръгнах да се возя. Загасих двигателя, след като вече се намирах насред гората, като преди да го изгася, погледнах към таблото и забелязах, че температурата на водата беше малко над средната (нормална работна температура). След около 5 минути се върнах при колата, но когато опитах да запаля, двигателят не успя да стартира. Понеже не исках да изтощя акумулатора от прекалено много опити, опитах и на скорост, но пак не запали, все едно му бях спрял горивото (работи на газ, на бензин не съм и опитвал, защото го купих без никакъв бензин в резервоара и не съм сигурен дали работи бензиновата помпа). Проверих буксите на клапана, който пуска газ към двигателя, поизтърках ги, но пак не запали. Звъннах на мой приятел и му казах да взима въже и да пали Ладата (да, тази Лада не ме спасява за пръв път
), защото съм закъсал насред гората. И тук се случва най-интересното - тъкмо дойде и аз си казах на ум "Нека пробвам още веднъж, пък вземе да запали." и каквото си помислих, това и стана. Запали без проблем! Погледнах към таблото и видях, че температурата на водата е спаднала с поне 30 градуса и след няколко часа тази история се повтори. На студено пали, когато загрее, трябва да чакам, за да се охлади. Най-интересното за мен е, че дори не опитва да запали, все едно няма гориво.Надявам се някой да може да помогне, защото вече се отчаях, всякак го мислих.
Пишете, ако съм пропуснал да спомена нещо.Благодаря предварително!