Golf 5 2008 BLS: Прекъсва ли се тоците при заключена кола

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ventsi34
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: 1900 TDI BLS

Golf 5 2008 BLS: Прекъсва ли се тоците при заключена кола

Мнениеот ventsi34 » Сря 06 апр 2016 12:07

Здравейте, искам да включа постоянен консуматор към захранването в багажника на колата ми (такова като за запалка е захранването). Понеже знам, че след като заключа колата след определен период от време компютъра прекъсва захранването в купето. Искам да попитам това вярно ли е? Ще остане ли захранване за да захранва постоянния консуматор или ще се прекъсне тока му? Каква е допустимата оттечка на електричество, която няма да ми източва акумулатора?

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Re: Golf 5 2008 BLS: Прекъсва ли се тоците при заключена кола

Мнениеот megatronS » Сря 06 апр 2016 14:19

Захранването ще се прекъсне изцяло от модул, който се грижи за тази работа. Трябва да си издърпаш захранване директно от акумулатора. Нормалната консумация е 0.00 до 0.03 Ампера или казано до 30 милиампера (ако се даде, като пример, това е часовник, километраж и аларма в режим на изчакване). Това не пречи да си монтираш устройство, което консумира, колкото си иска, но тогава ще си изчислиш, колко ще ти издържи акумулатора без допълнително зареждане, както и задължително монтаж на външен точен бушон за устройството, за да няма изненади.

ventsi34
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: 1900 TDI BLS

Re: Golf 5 2008 BLS: Прекъсва ли се тоците при заключена кола

Мнениеот ventsi34 » Сря 06 апр 2016 14:37

Много ти благодаря. Засякох, че запалките на колата ако не е на контакт също нямат ток. Което отговаря също на въпроса ми. Сега обмислям възможност да имам допълнителна батерия понеже не желая да има шанс акумулатора да ми падне, че и колата е дизел :mhihi ще ми трябва ток.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”