Колеги за малко помощ да помоля... Оборотите започнаха да ми играят малко странно от 600 се качват на 1500 на празен ход и на загрял автомобил. След няколко марша в този диапазон на оборотите се нормализират. Не гасне , не тресе само играят. Някакви съвети от какво може да е ?
Двигателя е 1.6 SR 101к.с. (публикувам нова тема защото намирам информация и дискусии само за 1.8 и 1.8т)
Golf MK4 2000г. APF играещи обороти
- NikolaiKrasimirov
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: AKL
Re: Golf MK4 2000г. APF играещи обороти
Здравей колега.
Имам същия проблем. Смених свещи, централна бубина и реле но проблема остана. На диагностика не показва нищо а всеки майстор ми казва нещо и го сменя с 1 дума наливам пари а проблема си остана.
Насочиха ме последно към бензинова помпа защото само тя не се хващала на диагностика.
Ако някой е имал същия проблем да помага
Имам същия проблем. Смених свещи, централна бубина и реле но проблема остана. На диагностика не показва нищо а всеки майстор ми казва нещо и го сменя с 1 дума наливам пари а проблема си остана.
Насочиха ме последно към бензинова помпа защото само тя не се хващала на диагностика.
Ако някой е имал същия проблем да помага
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Дебитомер, почистваш го и пробваш или сменяш с някой от друга кола за проба. О пръстени между всмукателен колектор и глава, с времето се спичат и започва да дърпа въздух от там. Гофрето между дебитомера и дросела често се къса при маркуча за картерните газове, провери го. И накрая, но не на последно място си почисти дросела, със спрей за карбуратори и парцал примерно.
Проблема е отстранен(за момента). Почистване на дебитомер (както каза колегата) и сменено (не знам точно как да я нарека прилича ми на някаква "чаша") нещо което се захваща капачката през която се налива масло в двигателя и минават 2 маркуча за въздух от там. Разбрах че е счупена когато тръгнах да почиствам дебитомера и откачих маркучите които са там и тя се разпадна остана ми в ръцете буквално след като я смених проблема изчезна но незнам дали е от тази част която смених или от почистването на дебитомера.
Мерси за помоща и се надявам аз да съм от помощ на някои друг с подобен проблем.
Мерси за помоща и се надявам аз да съм от помощ на някои друг с подобен проблем.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
По скоро е от частта, която си сменил, почистването на дебитомера според мен в повечето случай не би помогнало, макар че се случвало след почистване да се оправят нещата. С това се започва понеже е евтино и бързо и след това караш натам по списъка.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”