Ел стъкла проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Ел стъкла проблем

Мнениеот CCCP_FAN » Нед 06 май 2007 10:00

Вчера ми отказа машинката на дясната врата да вдигне прозореца разглобих вратата извадих машинката и видях това :arrow:

Изображение
Изображение

Има пакета комфорт и буксата е една огромна
Като натисна копчето се чува цъкане се едно прозореца е затворен но само толко и неиска да се затвори.Някакви идей кво да права

А това е цялата машинка(4 врати/голф 3)
Изображение

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 06 май 2007 10:19

Ами освен да те посъветвам да си вземеш нов или втора употреба механизъм от някоя морга...Моторчето+електронният му блок се свалят от целия останал механизъм.Така и така се е счупила важна част (без нея не може да се разпъне жилото) отвори и пластмасата,отдолу е ролката с намотаното жило на нея.Ако има скъсано жило/ролка със смачкани канали,наистина е по-добре да си вземеш друг механизъм.По мои спомени,когато махнеш всички болтове,със сива глава с по-големия торкс (не мъничките,които са жълти) моторчето с електрониката ще се отдели.После с по-мъничък торкс ще развиеш капачката на механизма.Ако ролката вътре е с хубави канали и жилото е здраво и неразплетено,може да смениш само капачката,ако намериш отделно,разбира се.
Гарантирам ти по-добре е стар механизъм с ново жило,отколкото нов механизъм на Топран за 70 лв :wink: - карат по 1 година.

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Пон 07 май 2007 9:07

Аз доста си патих с тези ел.стъкла,на оригиналното ми се беше сцепило така.Взех си цял механизъм Топран разглобих го и нанизах шайби между пружината и пластмасата където влиза жилото/кара около 2 години :D /.Ако можеш ползвай старата машинка или поне ролката /ако не е смляна/Според мен ако в здрава ролката като подложиш шайби ще стане.А в София,чета из форума,имало майстор дето ги правел прилично.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 07 май 2007 9:37

Аз само ще добавя,че ако си вземем механизъм Топран е целесъобразно да си сложим оригиналните шини и водачи,ако не можем да сменим и двете шини (защото самото сглобяване на ролката с жилото може да се окаже не лесна задача),може да сменим поне едната и да си сложим старите водачи.Шините на Топран-а се огъват доста в крайно горно положение на прозореца.Мен такъв механизъм ми изкара точно 1 година,като жилото направо се откъсна от раз,в едно от стоперчетата,които го фиксират в ролката.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”