Проблем след смяна на дискове Джета!
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем след смяна на дискове Джета!
След като вчера си смених предните дискове педала на спирачката започна да потъва и стига до долу почти и на всичкото отгоре и колата не спира.Смених само предните дискове като сложих вентилирани на мястото на обикновените.Използвал съм старите накладки от вентилираните имат още каране.Мъркуча не съм го развивал следователно и няма въздух в системата.От какво може да е тва чудо?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Когато връщаш спирачния цилиндър назад ( защото иначе няма начин да монтираш спирачния апарат върху новите накладки и диск - още повече, че вентилираният е с по-голяма дебелина ) трябва да развиваш обезвъздъшителния щуцер за да изхвърля оттам спирачна течност и да не създаваш обратно налягане към помпата. Както и да си отворил капачката на съда със спирачна течност.
В противен случай има вероятност да повредиш спирачната помпа.
Съгласен съм с колегите, че трябват няколко десетки километра за да се напаснат накладките към дисковете и колата да започне да спира нормално.
Но определено това пропадане на педала не е нормално откъдето и да го погледнеш. Според мен причината все пак е или въздух или повредена спирачна помпа ( дано все пак да не е това ).
Пробвай първо да обезвъздушиш цялата спирачна система ...
В противен случай има вероятност да повредиш спирачната помпа.
Съгласен съм с колегите, че трябват няколко десетки километра за да се напаснат накладките към дисковете и колата да започне да спира нормално.
Но определено това пропадане на педала не е нормално откъдето и да го погледнеш. Според мен причината все пак е или въздух или повредена спирачна помпа ( дано все пак да не е това ).
Пробвай първо да обезвъздушиш цялата спирачна система ...
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:тука мога да не се съглася. не може да се повреди помпата от това-гарантирано!
Аз също не мога да го твърдя със сигурност. Но познавам приятел, който два пъти сменя накладки и веднага след това и помпа. На третия път се чудеше дали да не ги купува комплект

Иначе в книгата на Хайнес пише да се разхлабва обезвъздушителя при връщане на спирачните цилиндри ...
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:kombito-tdi написа:едно въпрос4е ;от къде намери толкова тънки вентилирани дискове та да паснат на мястото на обикновенния и апаратите сменя ли ???????
на повечето апарати става ...сменят се и накладките с такива за вентилирани дискове, те са по тънки, на някой апарати обаче не пасват вентилирани
При мен станаха дисковете са втора злуопотреба както и накладките които използвах са си от същите дискове ама в последния момент се сетих ,да гледам кои накладки от къде ги свалям и после пак там да ги сложа и съм разменил дисковете и затова сега ще трябва време да се окарат и легнат като хората накладките!
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
vaskoto1 написа:zdr_spasov написа: трябва да развиваш обезвъздъшителния щуцер за да изхвърля оттам спирачна течност и да не създаваш обратно налягане към помпата.
тука мога да не се съглася. не може да се повреди помпата от това-гарантирано!
Вионаги до сега съм си сменял накладките по този начин без да развивам нищичко само си връщам буталото и готово,не съм имал ядове и все пак и на мен ми е много странно да се прецака помпата от това!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”