Здравейте колеги!
Колата е Голф 4 , 1.6 АКЛ 1998-ма има и газова уредба АГУ Ловато.
Проблемът е, че сутрин обикновено когато е студено, колата пали трудно. Налага се да въртя ключа три пъти, като задържам по 3-5 сек. , като на третия път запалва. Понякога за да запали трябва да подам газ (да настъпя педала).
Правени са диагностики, но не показва грешки.
Забелязвам и драстична промяна в разхода на газ. Нормално в София ми дава разход около 12- 12,5 л газ на 100км. Последния път с 25 литра изминах 175км , което е 14,3 разход - с около 2 литра отгоре.
В крайното гърне се събира много конденз. Когато запаля колата и я чакам да обърне на газ, под гърнето се образува локвичка (петно) с около 25-30 см диаметър. И в началото след паленето се вижда как си изхвърля пръски вода от ауспуха.
Знаете ли на какво може да се дължат проблемите?
п.п.:
Свещите и кабелите са сменени преди около 10-15 хил. км
Сменял съм о-пръстените, но отдавна преди около 30 хил. км
Golf 4 1.6 AKL 1998-ма s ГИ - Трудно пали сутрин
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Трудно пали сутрин Голф 4
На газ свещите и въздушния се сменят по-често от нормалното - макс. 7-8к. Тръгни от там.
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
За филтъра знам и го сменям, но за свещите само съм чувал, но не съм ги сменял толкова често. Ще попитам нещо, което е много коментирано, но с какви свещи да ги заменя? С колко полюса(електрода), като се има предвид, че карам на газ?
Последна промяна от plamski3 на Сря 05 мар 2014 23:24, променено общо 1 път.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Мнения - колкото и видове свещи
Лично аз, карах и пасата преди, и сегашната с еднополюсни - по препоръка на майстор и проблеми съм нямал. Палил съм и на -16 на газ. Вече марките са по избор.

-
- Автомобил: VW Golf MK6
- Двигател: TDI
Понякога за да запали трябва да подам газ (да настъпя педала).
Не , че се заяждам колега, ама това в скобичките беше излишно
Не , че се заяждам колега, ама това в скобичките беше излишно

- plamski3
Аз паля на бензин и след определени градуси обръщам на газ. 
Нека да го има, че често оставам неразбран.

Нека да го има, че често оставам неразбран.

- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Голф 4 1.6 АКЛ 1998-ма Трудно пали сутрин
Дюзите чистил ли си? Да не са спекли инжекторите, чест проблем при каращите на газ.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
freelancer написа:Дюзите чистил ли си? Да не са спекли инжекторите, чест проблем при каращите на газ.
Често пишеш неща ,без да четеш.
Прочети първия пост и този над теб.
По темата..има доста теми с първо палене на 1.6 АКЛ.
До сега , решение май няма от колегите.
п.п Опитах с търсачката..излизат доста теми
http://www.vwclub.bg/forum/search.php?keywords=1.6+%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5&terms=all&author=&fid%5B%5D=5&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
- plamski3
Странно но днес при 2 градуса пали от раз,а нищо не съм сменял !?
Това е снимка, какво изкара след запалване преди два дена за по-малко от минута:

Това е снимка, какво изкара след запалване преди два дена за по-малко от минута:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Доста неща може да бъдат виновници в този случай. На първо място наистина е добре да се покара колата с добавка за прочистване на дюзите. Аз съм "за". Колега, премери и налягането на бензиновата помпа след като си сигурен, обаче че бензиновия ти филтър е наред. Пробвал ли си да подадеш плюс на помпата да заработи малко и тогава да опиташ да палиш ?
- plamski3
Предполагам, че проблема може да е нещо в дюзите. Може да се запушват от време на време. В интерес на истината в петък пътувах до Бургас, като последните 20 км ги карах на бензин. Може би от прекаленото каране на газ (вече 2 години и половина - 50к км) да са започнали да се запушват дюзите и като карам на бензин да се отпушват. Според мен това е бил проблема. Вече няколко дена поред си пали от раз.
Считам проблема за разрешен, до следващото му появяване.
Благодаря за мненията и препоръките.
Считам проблема за разрешен, до следващото му появяване.
Благодаря за мненията и препоръките.

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен, проблема се крие в регулатора газ/бензин! Иди на майстор да го тества, и ако се окаже, че е от него, паленето ще е песен!
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Може и да е кофти бензин, имах подобен случай, мислих мислих и най-накрая се сетих, че колата беше капризна към бензин
като за начало гледай да свършиш колкото се може бензина който имаш и налей 100октанов и виж какво се случва 

- plamski3
За какво служи регулатора газ/бензин ? Аз паля само и единствено на бензин! А според газаджията настройките са ми перфектни, но разхода друго казва
От 100 октана се отпушва колата, но имам 1/2 резервоар и следващо зареждане ми е чак след около месец или поне така съм го предвидил. Но от както си имах проблема до сега, когато вече изчезна, не съм наливал нов бензин. Така, че отхвърлям кофти бензина.

От 100 октана се отпушва колата, но имам 1/2 резервоар и следващо зареждане ми е чак след около месец или поне така съм го предвидил. Но от както си имах проблема до сега, когато вече изчезна, не съм наливал нов бензин. Така, че отхвърлям кофти бензина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То колега е хубаво да се налива и добавка за изчистване на дюзите и да се покара поне 80 км така хубаво да се продухат дюзите. Иначе при мене имаше едно малко по-дълго въртене при първоначално палене. Дължеше се на понижено налягане на помпата. Вместо да дава 2.5 бара даваше 2.0 бара. Премерено на щуцера на горивния регулатор при сменен бензинов филтър. Никакви симптоми като губене на мощност, просто повишено време за отваряне на дюзите на 3 милисекунди, а трябва да е по-малко. Лошото впръскване заради малко по-ниското налягане се компенсираше от увеличеното време на впръскване.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”