:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Голф 3 . Проблем с фаровете и чистачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
santimetur
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 . Проблем с фаровете и чистачките

Мнениеот santimetur » Нед 24 апр 2016 10:52

Здравейте колеги . По неволя на сътбата наследих голф 3-ка GTI . Заради неоспоримия чар на автомобила станах и аз тъп,заклет голфаджия :icon_lol .

От няколко седмици го стяггам . Почти вскичко съм му оправил но стигнах малко задънена улица .

Фаровете светят в земята и не мога да ги регулирам . Обясниха ми познати как се регулират, но като ги въртя тез белите гайки ли са, какво са, изобщо не помръдват фаровете . Стигна се до там че сложих шайби на болтовете за монтиране за да ги дигнат малко, но и това не помага особено . Ако може някой по-разбирач да помогне моля .

Чистачките работят, но не ми работи единичния импулс (като бутнеш леко лостчето нагоре) . Тръгват но като пуснеш лостчето спират веднага където си го пуснал - нито пък ми спират като хората на бавен режим . Спират максимално нагоре . Смених регулируемото реле 99 със същотото ново и нямаше никакъв ефект , след което взех нерегулируемо реле което оправи проблема с бавния режим . Сега си спират долу чистачките но още не ми работи еденичния импулса (като бутнеш леко лостчето нагоре) . Също така чистачките не се връщат на изходно положение . Като ги изключищ спират там където си ги изключил .

Както казах релето е сменяно , смених също и лостчето за чистачките със едно което знам със сигурност че е работило като хората . Не знам какъв може да е проблема .

Също така беше малко забърсан в шофьорската врата което ми обърна огледалото за обратно виждане . Самото огледало е напълно здраво, за щастие, но не мога да го регулирам с машинката вече . Като натискам кобчето се чува как работи машинката но огледалото не мърда . Ако може а ми кажете дали може да го отворя по някъкав начин огледалото без да го свалям от вратата ?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Голф 3 . Проблем с фаровете и чистачките

Мнениеот kris11 » Нед 24 апр 2016 15:43

santimetur написа:Фаровете светят в земята и не мога да ги регулирам .--- Строшени разпаднали се регулатори /масопво явление от ЕГН то. Няма оправия. Във форума имаше теми за направи си сам регулатори. Имах 1 събран м-л - не знам дали ще го намеря ,че харда си отиде. Или нови фарове.

Чистачките работят, но не ми работи единичния импулс (като бутнеш леко лостчето нагоре) . --Свали двигателя на чистачките и му смени четките. Почисти от нагар контактните пъпки от нагар и грес

Също така беше малко забърсан в шофьорската врата което ми обърна огледалото за обратно виждане . Самото огледало е напълно здраво, за щастие, но не мога да го регулирам с машинката вече . Като натискам кобчето се чува как работи машинката но огледалото не мърда . Двали само стъклото на огледалото .Най-вероятно е изкочила някоя щипка щом се чува моторчето

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 24 апр 2016 16:05

За фаровете - въртялките вътре, които са пластмасови, за регулирането - чупят се. Трудно е да намериш фарове втора ръка, които да са здрави. Моите ги продадох със здрави от Вентото, но по-скоро беше изключение :)
Чистачките - включвателчета на крайно положение в моторчето. Сваляш, разглобяваш, чистиш. Ако не ти се занимава, аз примерно продавам матор за чистачки, които до последно работеше перфектно.
За огледалата - щипки вътре. Като цяло кофти се вадят.

santimetur
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santimetur » Нед 24 апр 2016 16:18

Благодаря за отговора .

Ок, значи трябват нови фарове .

За чистачките, трябва да саля моторчето да го разглобя и да го почистя , но какво по-отчно трябва да почистя ? Снимка би помогнала доста .

За огледалото какви са ми опциите ? Ако го сваля по лесно ли ще го разглобя ? И като цяло как се разглабя , ако въобще е възможно да се разглоби ?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 25 апр 2016 9:44

santimetur написа:За чистачките, трябва да саля моторчето да го разглобя и да го почистя , но какво по-отчно трябва да почистя ?
Крайния изключвател - зацапват се контактите от грес и нагар.Понеже ще го сваляш моторчето - смени му и четките за да не го сваляш пак.
За огледалото какви са ми опциите ?
самото стъкло е на щипки

santimetur
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santimetur » Пон 25 апр 2016 9:53

Добре , разбрах те .

Благодаря :th_up

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 25 апр 2016 10:28

kris11 написа: самото стъкло е на щипки

До сега лично аз не съм вадил успешно стъклото на огледалото, така че след като го поставя, механизмът му да работи. Има щипки към самата машинка, която не знам как се наместват. Така че не е такава детска игра, малко пипкаво ми се види. :icon_lol

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 25 апр 2016 18:49

инжектопляктор написа:. Така че не е такава детска игра, малко пипкаво ми се види. :icon_lol

Подпъхваш със широки тънки пластмасови ленти .Ако е минус н темп не се надявай. Ти виждал ли си наживо стъкло на огледало за монтаж ??

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Megasquirt » Пон 25 апр 2016 20:12

И си запази релето 99 за после :love.vwclub

santimetur
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santimetur » Съб 07 май 2016 22:31

Sitrep :

Благодарение на колегата kris11 чистачките са като нови вече .

Направих каквото каза , свалих машинката ,разглобих я , измих я хубаво , продухах я с компресора , сглобих я и ето го резултата

http://tinypic.com/r/vrg8ki/9

Благодаря за помощта .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”