празен ход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
RadoSi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

празен ход

Мнениеот RadoSi » Чет 24 мар 2005 20:17

Значи днеска си поогледах колата щото е пролет и нема да умра от студ докато си 4опля под капака и забелязах че студена колата ми работи супер равномерно а топла на 20-30 работни цикала изтарва един ... това останових от едно като паткане от ауспуха .. или де да знам как да го нарека .. да се зачудих от какво е. В саштото време на нямам никави забележки по двигателя ми освен 4е някав клапан си трака и ми се струва 4е моге като се стопли маслото и стане по танко (падне му вискозитета) .. пък сам с маслени повдигачи. Та се чудя тва ли ще е.
Друго което ми се варти на ума е .. бях чувал за някакви добавки които ги изливаш в карбуратора или някак си в горивната система и те махат разни нагари и така нататак .. някои ползвал ли е такова нещо че ми се ще и аз да го пробвам

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: празен ход

Мнениеот jettro » Чет 24 мар 2005 21:11

Друго което ми се варти на ума е .. бях чувал за някакви добавки които ги изливаш в карбуратора

За добавки незнам, аз ползвах един спрей на Валволин - 10лв - достатачен е за 4-5процедури, видимо почиства добре и колата доста сажди изхвърли през ауспуха, но за осезаем супер ефект немога да говоря, използжах го профилактично, карборатора ми си беше чист, просто имах време за губене :D :D :D
Друго за почистване на горивната система са добавките за гориво. Разгледай из основния форум имаше няколко теми за това. Успех!!!

Потребителски аватар
gugutka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gugutka » Пет 25 мар 2005 10:12

В тази връзка и аз да питам нещо
Струва ми се че имоето карбураторче се нуждае от почистване
задължително ли е да го свалям или да ползвам разните спрейчета
в Мастърхаус видях един?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”