Голф 3 задни дискови спирачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 задни дискови спирачки

Мнениеот Milenkatara » Вто 03 май 2016 19:57

Здравейте. Преди месец са сменени задните дискове и накладки на колата. Забелязах след 1 седмица обаче ,че нещо задно ляво колело не спира по целия диск ами остава черта, където накладката не хваща. Какъв може да е проблема ? На снимка 1 е задно дясно колело, което почиства цялата площ на диска. На снимка 2 е именно "проблема".
Прикачени файлове
Photo-0120.jpg
Photo-0119.jpg
Photo-0100.jpg

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Re: Голф 3 задни дискови спирачки

Мнениеот nanobanano » Вто 03 май 2016 21:39

А дали спира тзи гума?Може да не е обезвъздушено и да не стягат челюстите.

i4ka7a89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i4ka7a89 » Сря 04 май 2016 15:05

от гадни накладки го имах този проблем аз

pa4o_ivanov61
Автомобил: VW BORA
Двигател: AGR 98

Мнениеот pa4o_ivanov61 » Сря 04 май 2016 15:32

крив ти е моста .имало е някога удар в бордюр и напречната планка на моста поддава. при мене беше същото, разглобих всичко от тази страна , която не спира с оксижен нагрявах мерих и го докарах на 90% като оригиналното. дано не съм прав.

barutchiev
Двигател: AUS 2000

Мнениеот barutchiev » Сря 04 май 2016 20:29

Ееееее не е нужно да е чак толкова писимистично.Преди да ги смениш имаше ли този проблем?Как беше тогава?И аз го имах с кофти накладки,но като се поизтъркаха спрямо диска-стана ок [emoji1]

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

pa4o_ivanov61
Двигател: AGR 98

Мнениеот pa4o_ivanov61 » Чет 05 май 2016 7:18

аз споделих при мен как беше и си мисля ,че накладката няма как да не ляга на целия диск ако всичко е наред.

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Чет 05 май 2016 7:47

Малко гадаем,колега,но ми се струва,че имаш проблем с водачите за апарата.Двата са различни по форма/единият е с еднаква форма по цялата дължина,а другият е с различно Ф по дължината на стъблото и е леко конусен/...Възможно е да са разменени местата им при монтажа на апаратите.Също при монтажа на накладките към супортите има по две пружинни пластини,които би трябвало да позиционират накладките правилно към диска.Възможно е поради липсата на тези пластини,накладките да не лягат успоредно на диска... :rolleyes
Със сигурност е добре да се прегледат апарати,супорти и накладки. :th_up

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Чет 05 май 2016 16:09

Пластините са там не липсват. Ще пробвам с друг супорт стига да намеря читав втора ръка и ще кажа как е било. Славейко ако имаш нещо пиши ми.

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Чет 05 май 2016 19:38

Защо се набутвате с "нови" части... Милене, почисти направляващите на накладките на супортите и огледай за конусните направляващи - каза ти Славейко. За да притиска от едната страна, нещо ги спира накладките за да се кривят при натиск - направляващи
Помислете реално кое как се движи и ще разберете причината.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 06 май 2016 7:49

На задните ми дискове бях с накладки Textar и ситуацията беше, както при колегата - горният ръб на дисковете беше ръждав, защото накладките не работеха там. Смених с друга марка накладки - вече няма ръжда, изтърка се, просто защото феродото е малко по-широко. Недейте да драматизирате излишно.
Ако водачите имат луфт - нови, не са скъпи.
При Голф 3 на възраст и километри е ясно, че или моста е мръднал вече или осите леко са се кривнали - нормално е, след всичката експлоатация. Е, вече ако е много - тогава смяна, ама то дали си заслужава?
Ако авторът ще се занимава със спирачките - погледни маркучите на задните апарати. На моя 1997-ми набор беше започнал полу-разпад на външния гумен слой, съответно ги смених.
На изправен Голф 3 с дискови задни спирачки (не зная как е при барабанните), при яко натискане задните апарати спокойно си блокират (преди абс да влезе в действие), също и при опъване на ръчната, също си блокират - така може да се тестват. Е,само при вече разработени и поне малко улегнали накладки. Не че аз вече на 15-стото натискане не ги тествам на блокиране, но това са си мои проблеми :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Вто 10 май 2016 17:54

Супорта е сменен, но така както гледам май ще се окаже проблема в накладките. Отвътре диска е почистен целия само отвън е проблема. Ще покарам с този супорт и ще видя как е. Водачите са почистени и смазани. Благодаря много на колегата slaveiko67 за бързата реакция и че ми изпрати идеално почистен и боядисан супорт :beer :beer :beer :beer :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”