Golf MK4 Как се поправя бравата на багажника
- desislava.dobreva
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK4 Как се поправя бравата на багажника
Какво трябва да се направи за плафона в багажника за да свети. Плафона е здрав , крушката също, казаха ми че е от бравата на багажника !! Какво може да се направи
- fedoracore
- Автомобил: V5
- Двигател: 2.3
Re: Как се поправя бравата на багажника голф 4
какво лиии
микроключето трябва да се смени в самата брава

микроключето трябва да се смени в самата брава
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Свети ли на таблото индикацията за отворен багажник като го отвориш?
- desislava.dobreva
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо не свети :)
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Значи е микроключето в бравата. ИЛИ скъсани кабели в маншона на капака( до пантите)
Re: Golf MK4 Как се поправя бравата на багажника
Аз лично също го имах този проблем и реших да му направя една малка "модификация" за по-лесно.
Първо проблемът при мен беше, че микроключето в заключващия механизъм на вратата се беше помляло (как точно се е случило не ми беше много ясно) и съответно не си вършеше работата - да осъществява контакт.
Какво направих, за да си реша проблема:
1. Свалих кората на багажника.
2. Измъкнах кабела от куплунга на бравата.
3. С кламер проверих кои са правилните пинове, за да светне плафона в багажника.
4. Запоих на едно цк ключе 2 проводника, едножилни (взети от стар LAN-кабел) дължината им е около 20 см.
*Подсказка - кората на багажника се държи от 2 винта в дръжките за затваряне. При мен беше наличен само единия винт.
5. През свободната дупка на дръжката на кората прекарах кабелите и ги свързах към откритите пинове.
6. Сложих кората и всичко заспа на 3 без косъм.
П.С. Не е най-удобното, както го направих, но все пак върши работа (ключето е малко и е в дупката и малко трудно се цъка понякога).
Първо проблемът при мен беше, че микроключето в заключващия механизъм на вратата се беше помляло (как точно се е случило не ми беше много ясно) и съответно не си вършеше работата - да осъществява контакт.
Какво направих, за да си реша проблема:
1. Свалих кората на багажника.
2. Измъкнах кабела от куплунга на бравата.
3. С кламер проверих кои са правилните пинове, за да светне плафона в багажника.
4. Запоих на едно цк ключе 2 проводника, едножилни (взети от стар LAN-кабел) дължината им е около 20 см.
*Подсказка - кората на багажника се държи от 2 винта в дръжките за затваряне. При мен беше наличен само единия винт.
5. През свободната дупка на дръжката на кората прекарах кабелите и ги свързах към откритите пинове.
6. Сложих кората и всичко заспа на 3 без косъм.
П.С. Не е най-удобното, както го направих, но все пак върши работа (ключето е малко и е в дупката и малко трудно се цъка понякога).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”