Доста неща прочетох за тези проблеми, но масово те са при дизеловите агрегати. Датчици, налягане, маслени помпи...дори лагер на колянов вал

С две думи. Когато паля, давам контакт светват лампи: антифриз,масло и акумулатор и изгасват при запалване. Понякога обаче лампата за маслото ми мигва още един път.
Това се случва на студен двигател (не палена ден-два), но и когато съм я загасил преди 3-4 часа.
Мотора изглежда наред като вървеж. На 176 000 километра е реални, сменил съм масло и филтри преди 6-7000 километра.
Сменил съм гумички клапани, защото хапваше малко масълце, но вече го няма тоя проблем. Понякога един повдигач потраква на студен двигател, но други проблеми няма...работи гладко, не хвърля масло, гледах щеката има масло вътре, малко под най-горната грапавина.
Много силно се демотивирах от това за коляновия вал, защото си гледам колата много и си я пазя и мисля да си я карам...какво да очаквам от тая работа? Да сменя чисто профилактично маслената помпа и датчика за маслото, струва ли си? Приемам всякакви съвети, защото идея нямам от какво може да се случва това. Прави го понякога, рядко е, но го има....
Maслото, с което карам е Champion Active Defence 10W40 B4 Diesel
Поздрави и благодаря за помощта предварително!