Голф 3 - За какво е кафявата жица на буксата за ел стъкла
Голф 3 - За какво е кафявата жица на буксата за ел стъкла
Колата е Голф 3 ГТИ 115 коня с 4 врати.На предна лява врата ми отказа прозореца преди няколко дена.Нито нагоре нито надолу.Като цъкна се чува някакъв звук и след малко спира.Като цъкна пак така.Помислих че е от машинката,но като я свалих и сложих на другата врата си работи.Прегледах кабелите и се оказа че ако пусна маса до кафявата дебела жица в буксата прозореца работи.Въпроса ми е дали това е точно маса и ще е проблем ли ако я закача някъде наблизо по самата врата за да дава маса ? Дали ще бъзика нещо друго ако я сложа директно на вратата ? Жицата е кафява и е 2.5 квадрата дебелина.По-дебела от нея няма в буксата която влиза в машинката.Общо са 15 в тая букса,предполагам заради комфорт модула.Най-лесно ми се струва да в свържа към вратата за маса отколкото да я проследявам къде е прекъсната.Ако някой се пак знае къде отива да сподели.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Голф 3 - За какво е кафявата жица на буксата за ел стъкла
Кафявата жица, както и всички други кафяви жици във VW и AUDI е точно за маса!
Демек - където по колата да видиш кафяв кабел - това е маса!
Не е добра идея да го хващаш по самата врата. За работенето - вероятно ще работи, но пантите не се считат за достатъчно добър и надежден електрически контакт.
По-добре мушни една нова жица през маншона и я хвани стабилно по купето (до бушониерата имаш меден 'таралеж', на който са накичени няколко маси.)
Относно това къде е скъсан този - в маншона, в следствие от отваряне и затваряне на вратата

Демек - където по колата да видиш кафяв кабел - това е маса!
Не е добра идея да го хващаш по самата врата. За работенето - вероятно ще работи, но пантите не се считат за достатъчно добър и надежден електрически контакт.
По-добре мушни една нова жица през маншона и я хвани стабилно по купето (до бушониерата имаш меден 'таралеж', на който са накичени няколко маси.)
Относно това къде е скъсан този - в маншона, в следствие от отваряне и затваряне на вратата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”