Здравейте, колеги. Колата е Golf MK4 2000г. 1.6 APF със скоростна кутия DUU.
Проблемът накратко е следният: паркирах колата пред блока и на следващата сутрин първа скорост просто не поиска да излезе.
Пробвах на запалена и изгасена кола, с и без съединител.
Малко предистория:
Съединителят на колата е сменян преди има-няма 200 километра. Кутията е отваряна с цел подмяна на нитове с болтове.
Малко след това в движение пета не искаше да излезе, а скоростният лост нямаше ход настрани, скоростите също влизаха след много усилия и опити. Задна тогава влизаше без проблем и с натиснат надолу лост се движеше нормално. Оказа се някаква контра, майсторът я оправи уж.
Но след ремонта на запалена кола първа не винаги влизаше - оправяше се след неколкократно натискане и отпускане на съединителя или първо с вкарване на втора предавка. Преди смяна на съединител и т.н. отново не всеки път влизаха скоростите, но тогава проблем имаше и с 3, 4, 5, а не само с първа.
Последно докато я карах само това беше проблемът. След това не я палих няколко дни и като се опитах - първа не излезе.
Очевидно има нещо, което майсторът изпуска. Моля за съвети какво може да е и дали има вариант аз нещо да я пипна, за да мога поне да му я закарам.
Благодаря предварително

Golf MK4 2000г. 1.6 APF с DUU - не излиза първа скорост
Re: Golf MK4 2000г. 1.6 APF с DUU - не излиза първа скорост
Има развитие - след 15 минути опити днес след работа първа скорост излезе.
Това стана, след като започнах да отпускам съединителя на скорост без газ - до момента, в който почти щеше да загасне.
След това първа излезе нормално, всички скорости влизаха и излизаха така, както трябва.
Това ме кара да мисля, че нещо по съединителя е запецнало. Това обяснява и защо понякога първа не влиза, а трябва да отпусна педала един-два пъти. Но пък е нов.
Надявам се някой да може да се включи с мнение :)
Това стана, след като започнах да отпускам съединителя на скорост без газ - до момента, в който почти щеше да загасне.
След това първа излезе нормално, всички скорости влизаха и излизаха така, както трябва.
Това ме кара да мисля, че нещо по съединителя е запецнало. Това обяснява и защо понякога първа не влиза, а трябва да отпусна педала един-два пъти. Но пък е нов.
Надявам се някой да може да се включи с мнение :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”