Блокирала врътка за положение на обдухване на централна конзола golf3
Блокирала врътка за положение на обдухване на централна конзола golf3
Колеги след смяна филтър купе на голф 3 1.9tdi 96 г.реших да проверя дали работи парното но най дясната врътка която е за положения посока на обдухване е блокирала в положение обдухване на преден прозорец и не мърда на никъде.Майстора почисти с въздушма струя листата и прахоляка и постави новия филтър.Онзи ден пусках климатик и работеше врътката,после като валя и се потеше предния прозорец я поставих на тази степен и дне след смяната реших да пробвам парното понеже е студено и врътката е блокирала,да не би дс има връзка с филтър купето,някакво положение да е объркано.Често срещана детска болест ли е това или аз съм първия щастливец и ако е как се отстранява проблема.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Re: Блокирала врътка за положение на обдухване на централна конзола golf3
Подобен проблем:
Проблем с врътките за парното
При смяна на филтъра, не би трябвало да има проблем след това със жила, врътки и клапи.
Ако съвсем не се върти врътката, вероятно някое от двете жила, свързани с тази врътка, са опънати до край.
Ако усещаш превъртане и щракане (прехвърляне на зъби), то вероятно имаш счупена основа на хоризонталното зъбно колело. Ще ти трябва нов панел с врътки (втора употреба, запазен).
Освободи панела и разгледай какво се случва със жилата като въртиш врътката.
(не съм сигурен, но горното жило беше за клапата за към стъклото, а долното за клапата за към краката/лицето)

При смяна на филтъра, не би трябвало да има проблем след това със жила, врътки и клапи.
Ако съвсем не се върти врътката, вероятно някое от двете жила, свързани с тази врътка, са опънати до край.
Ако усещаш превъртане и щракане (прехвърляне на зъби), то вероятно имаш счупена основа на хоризонталното зъбно колело. Ще ти трябва нов панел с врътки (втора употреба, запазен).
Освободи панела и разгледай какво се случва със жилата като въртиш врътката.
(не съм сигурен, но горното жило беше за клапата за към стъклото, а долното за клапата за към краката/лицето)

До ония ден работеше,последния път го поставих да обдухва предния прозорец,сега на никъде не може да се завърти и не потдава,блокирало е
Оправих я като смазах всички елементи с технически възелин,а жилата със спринцовка и игла с хидралично масло. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”