Здравейте,
Имам проблем с хидравличната рейка на голф 4 1.9 тди 110 к.с 99г.
1-вият път когато имах проблем го дадох за рециклация но след 1 година и нещо пак същият проблем..
Намерих 3 рейки обаче не са от кола като моята.
Искам да ви попитам от тези 3-те модела дали няма да пасне поне едното?
Volkswagen Golf IV 1.4 16V, 75 к.с., 3 вр., 2000 г.
Volkswagen Golf IV 1.8 20V, 125 к.с., 3 вр., 1998 г.
Volkswagen Golf IV 1.8 T, 150 к.с., 3 вр., 1998 г.
Намерих и още една от:
Volkswagen Golf 4 1.9 ТДИ 116кс. 2001г.
Голф 4 - съвместимост на хидравлична рейка
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: Голф 4 - съвместимост на хидравлична рейка
Рециклирай си рейката на правилното място и не се занимавай с глупости, утре и тези ще заминат и пак проблеми.
Един път рециклирах в гр. Добрич дадоха ми 6 месеца гаранция, издържа долу горе 2 години и снощи като завивам с колата се чу някакво скърцане, погледнах дали има хидравлично масло в кутията и нямаше нищо..
Днес налях до максимума карах няколко часа и не беше смъкнало беше долу горе пак до максимума.
Обаче имаше теч до шарнира, възможно ли е да е някакъв друг проблема? или няма от къде да има теч освен рейката?
И въпроса ми е ако го рециклирам за 2-ри път ще има ли шанс да издържи?
Днес налях до максимума карах няколко часа и не беше смъкнало беше долу горе пак до максимума.
Обаче имаше теч до шарнира, възможно ли е да е някакъв друг проблема? или няма от къде да има теч освен рейката?
И въпроса ми е ако го рециклирам за 2-ри път ще има ли шанс да издържи?
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Колега имам G4 1.4 16v и G4 2.3 vr5 4motion, наложи се да сваля рейката на втория (за да се добера до кутията) и "визуално" не видях разлика, но не мога да ти гарантирам в размери. Влез в някой магазин и питай те ще видят по каталог дали са различни. Според мен не си струва да взимаш втора ръка (то и новата е цифра) най добрият вариант е да го рециклират пак!
Върви при хора които няма да те излъжат, ако няма да издържи втори ремонт да не ти взимат парите на празно.
Върви при хора които няма да те излъжат, ако няма да издържи втори ремонт да не ти взимат парите на празно.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Рейката е еднаква, разлика има единствено в накрайниците на автомобили до/след номер на шаси. Намираш си читава рейка и дори и да са й различни накрайниците, прехвърляш целите здрави щанги и монтираш. Убеди се, че маншоните са здрави и не слагай гумени, а само хубави пластмасови със хубави скоби, за да не страдаш пак.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
batko_miro написа:Рейката е еднаква, разлика има единствено в накрайниците на автомобили до/след номер на шаси.
Точно така.
Погледни темата за рециклиране на рейки.
Там има координати на човек,от който доста хора са доволни.
Аз минах през филма с купуването на втора ръка-издържа една седмица и 500км.
След това си рециклирах моята.
Горе-долу удоволствието ми стъпи на близо 500лв.
В сайт за части има предложение за чисто нова за под 500лв.Качеството не го знам какво е.Нова,оригинална е над 1200лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”