Здравейте, климатика не духа студено нов собственик съм. Значи отидох да ми го проверят заредихме фреон и смени някакъв клапан по тръбата (този през който се пълни/изпразва системата). Та почти без ефект после се оказа, че голямата перка не работи пуснах и директно напрежение и се оказа че проблема е в перката, а не в управлението. Така перката я смених сега се включва, но климатика отново не духа студено, пак при майстора измери и каза, че компресора не прави налягане викам ок ще го прегледам. От форума знам, че се ремонтират вече си набелязах и човек за това, но като правя други неща по колата забелязах, че нещо зелено се е налепило около възвратния клапан (мисля че така се води) ето и снимка.
ЦЪКТа въпроса ми е може ли от този клапан да тече фреона (най вероятно е така понеже на другата 4-ка си е сухо там) и "майстора" да се е подвел че проблема е в самия компресор понеже не забеляза какво се случва под и около този капак. Ако има такава тема се извинявам, но не намерих нищо с въпросния клапан или каквото е там. Компресора е SD7V16, колата 2.3 v5 2000г.
VAGCOM не засича нищо, само "SELF" теста на климатроника засичаше някакви грешки (кодове), но не се сещам какви бяха те. Не мога и да повторя теста в момента понеже сменям вериги и съединител... Някой ако отговори на въпроса по горе

Благодаря, лека вечер.