Golf MK4 1.6 AKL - Нероботещ километраж
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK4 1.6 AKL - Нероботещ километраж
Здр.Голфа пак се скапа километража не работи!Едновременно с километража отказа и стрелката за нивото на бензина имам предвид работи но на завой като се пличне горивото и стелката се мести както си иска когато колата е в покой няма проблем!Закачихме я на компа от него стрелките се местят проблема остава в някой датчик ако не се лъжа но на скоростната кутия няма датчик!!! Проблем от къде взема информация с колко карам къде е датчикът!И мислите ли че в него е проблема???
За малко да забравя искарахме помпата от резервоара за да видим поплавъка зашо се влияе от пличкането на бензина но поплавъка си е наред!Поне така каза майстора!
Благодаря че ме изслушахте!
За малко да забравя искарахме помпата от резервоара за да видим поплавъка зашо се влияе от пличкането на бензина но поплавъка си е наред!Поне така каза майстора!
Благодаря че ме изслушахте!
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нероботещ километраж GOLF 4 1,6 AKL мотора
Има датчик на кутията,но не си го видял.Потърси по-хубаво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам майстора гледа нишо не видя и накрая каза взема информацея от айбиеса!
Утре ше я карам дано да е от него и да го намерим този датчик
Утре ше я карам дано да е от него и да го намерим този датчик

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Някъде там се падаше,отгоре трудно се вижда,но ще го намериш.Ако имаш ETKA виж в нея.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, на кутията отгоре има два датчика, единия е навит директно на блока и и е с два пина, дори се вижда на снимката в предното мнение, той е за светлините на заден ход.
Другия датчик е за километража и е с три пина. Него го натиска един полупръстен, така да го нарека, който се държи с един болт за кутията. Намира се точно под изибрача на скоростите. Преставлява това, гледано отгоре:

Майстора ти като не може да ги види, пък вземи ти си отвори капака и ще ги намериш от горната страна, като погледнеш откъм акумулатора. Не са чак толкова скришни.
Тук може да видиш къде е дупката на датчика за скоростомера:

Не съм казал, че проблема ти е от този датчик, а само се опитвам да ти покажа, къде да го търсиш. Готов съм да се закълна, че няма AKL, който да управлява стрелката на скоростомера от ABS-а. Ако има такъв, то аз съм диригент.
Това с бензиномера, все ми се струва, че е от реостата на бензиновата помпа, но не знам като сте го вадили какви тестове сте му направили.
Другия датчик е за километража и е с три пина. Него го натиска един полупръстен, така да го нарека, който се държи с един болт за кутията. Намира се точно под изибрача на скоростите. Преставлява това, гледано отгоре:
Майстора ти като не може да ги види, пък вземи ти си отвори капака и ще ги намериш от горната страна, като погледнеш откъм акумулатора. Не са чак толкова скришни.
Тук може да видиш къде е дупката на датчика за скоростомера:

Не съм казал, че проблема ти е от този датчик, а само се опитвам да ти покажа, къде да го търсиш. Готов съм да се закълна, че няма AKL, който да управлява стрелката на скоростомера от ABS-а. Ако има такъв, то аз съм диригент.
Това с бензиномера, все ми се струва, че е от реостата на бензиновата помпа, но не знам като сте го вадили какви тестове сте му направили.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Смени датчика за скоростта( провери го него и буксата) и тогава и бензиномера май тръгва.Колкото и странно да ти се вижда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vasko__2 написа:Смени датчика за скоростта( провери го него и буксата) и тогава и бензиномера май тръгва.Колкото и странно да ти се вижда.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря утре е вземат в сервиза да търсят датчика много ми помогнахте! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Thank you!
Свалихме датчикът още когато искарахме буксата видяхме че вътре където са трите пластини както е снимката е пълно с масло!!! Даже едната пластина е счупена,но явно се е счупила от нещо повредено вътре в него иначе какво дая найара да се счупи!
Та както и да е само че в близкият магазин ми казаха че го има само оригинален 120лв.Някой ако го е намерил по евтин нека сподели!
Или пък втора употреба но къде да го търся!
Свалихме датчикът още когато искарахме буксата видяхме че вътре където са трите пластини както е снимката е пълно с масло!!! Даже едната пластина е счупена,но явно се е счупила от нещо повредено вътре в него иначе какво дая найара да се счупи!
Та както и да е само че в близкият магазин ми казаха че го има само оригинален 120лв.Някой ако го е намерил по евтин нека сподели!
Или пък втора употреба но къде да го търся!
Колега, аз си купих датчика, но се оказа че не е в него проблема. Ако искаш мога да ти го продам.
- k3rtikov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги идентичен проблем със скоростомера и стрелката за бензина.... гледах от снимките ви и какви ли не мнения търсих..... ,но явно съм изостанал с материала... последно този датчик под акумулатора ли се пада, под кутията за въздушният филтър в задната страна на скоростната кутия или е точно отгоре на скоростната кутия и до него има зелена тапа ?
Благодаря в аванс
на всички и дано не съм изнервил някого с въпроса си.
Благодаря в аванс

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Червеното на схемата е за километража.
Синьото за задния ход.
Предполагам се ориентираш.
Синьото за задния ход.
Предполагам се ориентираш.
- k3rtikov
- Автомобил:
- Двигател:
Ето това е човека.....благодаря много !!!!! сега вече съм сигурен какво трябва да разглабям 

- cancro
- Автомобил: VW Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AJM 1999
- Контакти:
Здравейте, на голф 4 тди 116кс 6 скорости къде се намира дат4ика на километража?
Re: Golf MK4 1.6 AKL - Нероботещ километраж
Здравейте, имам същия проблем, като на автора на темата! Не работи километраж, скоростомер и стрелката на горивото като завивам "умира" иначе отчита вярно! Две седмици стои в сервиз вече и казаха, че не е от датчика, били пробвали и с други табла и датчици и все не става! Аз по принцип им нямам много вяра, но все пак... Та някой със свежи идеи? Или пък кажете някой наистина разбиращ конкретно от такива проблеми в района на Слънчев бряг, моля!?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”