Golf MK4/Bora - Как се обучава табло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK4/Bora - Как се обучава табло
Здравейте на всички. интересувам се как да си обуча новото табло за старата кола. Ако може някой от знаещите да даде информация по темата стъпка по стъпка придружена със малко снимков материал ще съм му силно благодарен, а мисля и не само аз. Колата е Бора тди доста ровичках из форума но нищо конкретно не открих , който може да помага
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Re: Как се обучава табло на голф 4/ Бора
1. Таблото се обучава със закачането на компютър към колата с VAG-COM/VCDS.
2. Трябва ти ПИН кода на имобилайзера на новото табло. Този код се изважда от самото табло посредством друг кабел и програма.
3. Ако колата е с версия 2 на имобилайзера то тогава новото табло може да е с версия 2 или 3. Обаче ако колата е с версия 3 на имобилайзера, то новото табло трябва да бъде задължително с версия 3.
Ако нямаш VAG-COM/VCDS кабел и ПИН кода на новото табло, няма как да го обучиш
2. Трябва ти ПИН кода на имобилайзера на новото табло. Този код се изважда от самото табло посредством друг кабел и програма.
3. Ако колата е с версия 2 на имобилайзера то тогава новото табло може да е с версия 2 или 3. Обаче ако колата е с версия 3 на имобилайзера, то новото табло трябва да бъде задължително с версия 3.
Ако нямаш VAG-COM/VCDS кабел и ПИН кода на новото табло, няма как да го обучиш
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Сам според мен няма да успееш, а и има вариант да убиеш таблото и край с него. Има си форумни майстори, които могат да го направят срещу заплащане естествено.
-
- Автомобил:
- Двигател:
wag-kom имам иначе нямаше да питам, изобщо не съм си и помислял че може да стане с блутуута на телефона:))))))))))) (шегичка). не знам обаче коя версия е 2 или 3 и изобщо не знам за другия кабел и програма за извличането на информация, и за това питам, и сега не се заяждам подчертавам не съм пуснал темата за да ми казва някой дали мога или не мога да се справям а помолих някой който може да го направи да направи едно хубаво обяснение и малко снимки за нас невежите и когато го погледнем и прочетем сами да преценим дали е по възможностите ни или не. надявам се никой да не се обижда защото това е написано за да го прочетеш и да научиш нещо а не да ти кажат ти не можеш дай на мен. нямам намерение да ви крада занаята и знанията искам да си сменя сам таблото на колата. Благодаря
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Коя версия е имобилайзера може да разбереш и по номера на таблото,смяната на табло също е обсъждана във форума.Извличането на пин кода може да стане с някоя от тези програми VAG Tacho, VAG K+CAN COMMANDER.
- pepesound
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ти хубаво искаш да го смениш,ама като не можеш почни да четеш усилено няколко дена а не чакай готовата рецепта,щото никой няма да ти даде готови жокери все пак на това хората му викат тънкости на занаята и от такива неща се хранят.Както виждам колеги са ти дали насока така че дерзай усилено и само с ВАГ-КОМ няма да успееш!!!!!!!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
още един умник хаха
- pepesound
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
бъди сигурен че съм значително по-умен от тебе 

-
- Автомобил: VW Polo 1.6
- Двигател: AEE 1997
Колега ето ти клип как става номера https://youtu.be/7t7D_9w0LtQ
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Golf MK4/Bora - Как се обучава табло
Колега за 4г все ще е успял да го направи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”