Колеги вчера се случи нещо странно. При продължително каране с около 130-140 ми се наложи да спра в голямо задръстване. След 1 -2 мин каране на първа в задръстването на таблото показваше 90 градуса температура на водата, а казанчето кипеше, перката не въртеше(включва се на 92 градуса). Та въпроса ми е нормално ли е на таблото да показва 90 градуса и да не включи перката, а всъщност казанчето да кипи и да излиза дим от капака..... Благодаря предварително.
Не е съвсем нормално, даже хич. До колкото мога да предположа, е възможно да е имало запушване и долния кръг да не върти, като там температурата остава нормална и поради това термостатът не задейства перките, а и на таблото си показва нормална температура. Поне така съм чувал да разправят ...
Може да има няколко причини за описаната ситуация -термостат,блокирал в затворено положение,въпреки че се съмнявам.При каране със тези скорости,130-140км/ч,предполагам си пуснал и климатика,плюс вчерашната жега ако е задържал,да си прегрял мотора доста бързо. -дефектен термошалтер -проблем в охладителните перки Провери тези неща като за начало.